Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Πασχαλινό καλαθάκι με ανακυκλώσιμα υλικά


Μένουμε σπίτι και το Πάσχα, γιατί οι συνθήκες το επιβάλουν, όμως αν ήμασταν στα σχολειά μας, το διαδίκτυο θα κατακλυζόταν από πασχαλινές κατασκευές και όμορφες ιδέες για χειροτεχνίες! Χθες, έτοιμη να πετάξω τα κεσεδάκια από φράουλες αποφάσισα να τα επαναχρησιμοποιήσω και να κάνω πασχαλινό καλαθάκι. Σας το παραθέτω σαν ιδέα, για να περάσουν τα παιδάκια στο σπίτι άλλη μια ωρίτσα δημιουργικά...
Αυτό που χρησιμοποίησα είναι το πλαστικό κουπάκι από τις φράουλες, λίγα κομμάτια γκοφρέ χαρτί (αυτά που έτυχε να έχω στο σπίτι), λίγη ατλακόλ με νερό, ένα κομμάτι οντουλέ χαρτόνι για το χερούλι (αν δεν έχετε βάζετε απλό κάνσον χαρτόνι) και λίγα λουλουδάκια. Τα  λουλουδάκια μπορούν να τα σχεδιάσουν και να τα κόψουν τα παιδιά, εγώ χρησιμοποίησα διακορευτή! Για το εσωτερικό του καλαθιού μπορείτε να ζητήσετε από τα παιδιά να χρωματίσουν ένα φύλλο εφημερίδας μπρος- πίσω και στη συνέχεια να την ψαλιδίσουν σε λεπτές ροδέλες. Μέσα σε αυτό το καλαθάκι μπορείτε να στολίσετε τα πασχαλινά αυγά σας!! Με ό,τι έχουμε στο σπίτι, ανά πάσα στιγμή μπορούμε να δημιουργήσουμε, αρκεί να έχουμε καλή θέληση!!

Περνάμε μία στρώση ατλακόλ στο κεσεδάκι μας και κολλάμε τα γκοφρέ χαρτάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Περνάμε άλλη μία στρώση κόλλας και αφήνουμε να στεγνώσει. Με συρραπτικό πιάνουμε τις δύο άκρες από το χερούλι μας. Στολίζουμε με λουλούδια πάνω στο σημείο που φαίνεται το συρραπτικό, για να το κρύψουμε και γύρω γύρω το καλαθάκι μας για να το στολίσουμε!! Προσθέτουμε χορταράκι μέσα ή κομμένη εφημερίδα αν θέλουμε! Αν όχι, δεν βάζουμε τίποτα! Εγώ το άφησα χωρίς χόρτο και το γέμισα με αυγουλάκια σοκολατένια!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου