Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Apple, orange or banana?

Με τη δασκάλα των αγγλικών μας, Άννα Παπαδουπούλου, τα παιδιά έμαθαν στα αγγλικά τις λέξεις: Apple, orange, banana. Στη συνέχεια, ζωγράφισαν το ή τα αγαπημένο/ -α φρούτο/ -α από αυτά τα τρία. Τέλος, ηχογραφήσαμε τις λέξεις και όλα μαζί έγιναν ένα βίντεο, για να μοιραστούμε μαζί σας τις λέξεις που μάθαμε!


Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Learning Apps: Δημιουργία παιχνιδιών και αναζήτηση εικόνων από το pixabay

 Αγαπημένα ψηφιακά παιχνίδια με αρκετές επιλογές δημιουργίας, τα LearningApps. Στην παρουσίαση που ακολουθεί θα βρείτε οδηγίες βήμα-βήμα για τη δημιουργία παιχνιδιών στο Learning Apps και την αναζήτηση εικόνων από το Pixabay:


4ος μύθος: "Ο λαίμαργος σκύλος" -StemFables_E twinning

 
























Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Μέτρα προστασίας από τον ήλιο- Animaker

Το καλοκαίρι πλησιάζει και είναι καλό να θυμηθούμε και να θυμίσουμε στους μικρούς μας μαθητές μέτρα προστασίας από τον ήλιο. Για να θυμηθούμε τα μέτρα προστασίας από τον ήλιο επέλεξα έναν ευχάριστο τρόπο για τα παιδιά, το κινούμενο σχέδιο. Με την αξιοποίηση του Animaker,δημιούργησα την ιστορία μιας μαμάς που προτείνει στα παιδιά της να πάνε στη θάλασσα. Πρώτα όμως τους ζητάει να θυμηθούνε τα μέτρα προστασίας από τον ήλιο!!

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Το ταξίδι μας στο StemFables- E twinning πρόγραμμα

 

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε κάποιες από τις δράσεις που κάναμε στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο E twinning πρόγραμμα StemFables, κατά το σχολικό έτος 2021- 2022: αλλά και εδώ:

StemFables Etwinning2021_2022.mp4 from Χριστίνα Καραπά on Vimeo.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Οδηγίες Δημιουργίας Voki

 Στην παρουσίαση που ακολουθεί δίνονται οδηγίες βήμα- βήμα, για να μπορέσουμε όλοι να δημιουργήσουμε το δικό μας voki, ένα avatar , έναν ψηφιακό χαρακτήρα με ανθρώπινη ομιλία.

Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Πασχαλινές δημιουργίες με την παλάμη μας

 Με την παλάμη τους και με πινέλα για τις λεπτομέρειες τα παιδιά σχημάτισαν κοτοπουλάκια! 





Κι έπειτα κάναν την κοτούλα με τα κοτοπουλάκια της.... 







Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Κοτοπουλάκια- βουναλάκια με λαδοπαστέλ

Μια απλή αλλά δημιουργική δραστηριότητα για τα παιδιά, τώρα που πλησιάζει το Πάσχα!
Είπα στα παιδιά να σχεδιάσουν σε χαρτόνι Α4 τουλάχιστον τρία βουναλάκια που να μοιάζουν με τα δαχτυλάκια τους, με μαύρο χρώμα. Με μαύρο θα έπρεπε να σχεδιάσουν και τα λοφία και τα ράμφη από τις κότες. Έπειτα, θα έπρεπε να χρωματίσουν με λαδοπαστέλ τα κοτοπουλάκια τους, το καθένα με άλλο χρώμα. Τέλος, το καθένα επέλεξε ένα χρώμα, που δεν είχε χρησιμοποιήσει σε κάποιο κοτοπουλάκι, για φόντο. 












 

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Πασχαλινές κότες με ένα ημικύκλιο!








Το Πάσχα πλησιάζει και ξεκινήσαμε δειλά - δειλά τις δημιουργικές μας δράσεις. Οι χρωματιστές κοτούλες που ξετρέλαναν τα παιδιά, είναι πολύ εύκολες στην κατασκευή τους:
Σχεδιάζουμε κύκλο σε ό,τι μέγεθος επιθυμούμε. Εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα μεγάλο πιάτο και χαρτιά Α3 για να σχεδιάσουμε κύκλους. Διπλώνουμε τους κύκλους στη μέση και σχηματίζονται δύο ημικύκλια. Κόβουμε στη μέση τον κάθε κύκλο και κάθε παιδί παίρνει από ένα ημικύκλιο. 
Με μαύρο λαδοπαστέλ τα παιδιά χώρισαν το ημικύκλιό τους σε τμήματα. Κάθε μέρος που σχηματίστηκε το χρωμάτισαν με διαφορετικό χρώμα. 
Κολλήσαμε το ημικύκλιο σε γαλάζιο χαρτόνι. Εκεί σχεδιάσαμε την ουρά, το ράμφος, τα πόδια και το λοφίο της κότας και τα παιδιά τα χρωμάτισαν με τα χρώματα που ήθελαν. 
Με λαχανί ή πράσινο σχεδίασαν το χορτάρι και στόλισαν τον ουρανό όπως ήθελαν!
Αλήθεια, οι φωτογραφίες αδικούν τα χρώματα! Είναι ακόμη πιο όμορφα από κοντά και σίγουρα πολύ δημιουργικά!