Τρίτη 28 Απριλίου 2020

9η αποστολή- Πρωτομαγιάτικο στεφάνι και 5 εκπαιδευτικά παιχνίδια on line με θέμα τα λουλούδια!



Έρχεται και η Πρωτομαγιά!!
 Κάθε χρόνο τέτοια μέρα συνηθίζουμε οι πιο πολλοί από εμάς να βγαίνουμε στην εξοχή με την οικογένειά μας και με φίλους και να πιάνουμε τον Μάη. Μαζεύουμε λουλούδια από τους αγρούς και φτιάχνουμε όμορφα, μυρωδάτα στεφάνια. Φέτος, όμως, κάτι ιδιόρρυθμο συμβαίνει..μένουμε σπίτι λόγω κορωνοϊού και θα συνεχίσουμε να μένουμε σπίτι για λίγο τουλάχιστον καιρό, όπως οι συνθήκες το απαιτούν.
Εμείς, όμως "Μένουμε σπίτι...μαζί!!!"...όπως λέει και ο τίτλος του e twinning προγράμματός μας και μαζί θα δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό Πρωτομαγιάτικο στεφάνι.
Δείτε το βίντεο, ακολουθήστε τις οδηγίες και δημιουργήστε το δικό σας λουλούδι..περιμένω τις φωτογραφίες σας! Μπορείτε να δημιουργήσετε και παραπάνω από ένα λουλούδια με διαφορετικές ιδέες αν θέλετε, ένα όμως σε κάθε φωτογραφία. Τα λουλούδια στο τέλος θα τα ενώσω και θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα μαγιάτικο στεφάνι!
Περιμένω με ανυπομονησία τις δημιουργίες σας!




Καλές δημιουργίες!!

Κι αφού μιλάμε για τα λουλούδια, σας ετοίμασα εκπαιδευτικά παιχνίδια on-line:

Το σταυρόλεξο της Άνοιξης:


Παιχνίδι μνήμης με λουλούδια: Κρεμάλα των λουλουδιών: Βρες το όνομα του λουλουδιού:
Αντιστοίχισε την εικόνα με τη λέξη:

Τα πρωτομαγιάτικα ψηφιακά στεφάνια μας: 








Καλό μήνα!!!

Το Πασχαλινό βιβλίο με τις δραστηριότητές μας- E twinning- "Μένουμε σπίτι...μαζί!!!"




Στα πλαίσια του E Twinning προγράμματος : "Μένουμε σπίτι...μαζί!!!", δόθηκαν στα παιδιά πολλές δραστηριότητες. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, τα παιδιά απόλαυσαν τις δράσεις!
Το αποτέλεσμα όλων αυτών των δράσεων βρίσκεται σε αυτό το ψηφιακό βιβλίο! Μπορείτε να το δείτε πατώντας στην εικόνα παραπάνω ή πατώντας εδώ ή ακριβώς παρακάτω:



Μένουμε σπίτι, πάντα δημιουργικοί!!
Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά!

8η αποστολή- Πείραμα: Έκρηξη Βίντεο και ηλεκτρονικό βιβλίο!!!






Τα παιδιά παρακολουθούν το βίντεο με τις οδηγίες του πειράματος. Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να δείτε το βίντεο με τις οδηγίες .



ΟΔΗΓΙΕΣ:
Τα παιδιά κάνουν το πείραμα και φωτογραφίζουν το φουσκωμένο γάντι. Στη συνέχεια προσθέτουν ένα συννεφάκι όπου γράφουν τι σκέφτεται, και το στέλνουν στην κυρία τους.

Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα:


















Οι προσπάθειες των παιδιών έγιναν κολλάζ και τα κολλάζ e book και βιντεάκι.
 Εδώ μπορείτε να ξεφυλλίσετε το ηλεκτρονικό μας βιβλίο με τις προσπάθειες των παιδιών:

Book titled '8η αποστολήE twinning: 'Μένουμε σπίτι..μαζί!''

Read this book made on StoryJumper

Κι εδώ μπορείτε να δείτε το βίντεο με τις προσπάθειες των παιδιών:

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

22 Απριλίου 2020- Ημέρα της Γης- 5ο Νηπιαγωγείο Θέρμης

Σε ένα κάλεσμα που μόλις πριν λίγες ώρες έκανα στους μαθητές της τάξης μας, 12 ήδη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να δημιουργήσουν κάτι για τον Πλανήτη Γη.  Τις ζωγραφιές τους τις μετέτρεψα σε παζλ..
Η ανάρτηση θα ανανεώνεται, με νέες συμμετοχές των παιδιών!!


























preview40pieceSave the Earth_Natalia preview40pieceSave the Earth_Panagiwtis_Z preview40pieceSave the earth_Maria preview40pieceSave the Earth-Prodromos preview40pieceSave the Earth_Pinelopi preview40pieceSave the Earth-Paris preview20pieceSave the Earth-Antonis preview24pieceSave the Earth-Panagiwtis-G preview30pieceSave the Earth-Panagiwtis_P preview35pieceSave thw Earth_Aris preview35pieceSave the Earth-Elena preview35pieceSave the Earth_Eirini