Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

25η Μαρτίου, e book, ψηφιακά παιχνίδια με ήρωες του '21 και σημαίες των κρατών και παζλ με θέμα τον Ευαγγελισμό.

Όλες οι διαδικτυακές μας κατασκευές συγκεντρώθηκαν στο e book που ακολουθεί:
Για τις ανάγκες των τηλεμαθημάτων για την 25η Μαρτίου 1821 δημιουργήθηκαν τα ακόλουθα παιχνίδια, με θέμα τους ήρωες του 1821 αλλά και τις σημαίες των χωρών: 1. Οι ήρωες του '21: 2.Παιχνίδι μνήμης με τους ήρωες του '21: 3. Η κρεμάλα του 1821: 4. Οι σημαίες του κόσμου - Μέρος 1ο: 5. Σημαίες του κόσμου- Μέρος 2ο: 6. Σημαίες του κόσμου- Μέρος 3ο: 7. Memory- Σημαίες του κόσμου: 8. Το σταυρόλεξο με τις σημαίες του κόσμου: 9. Η κρεμάλα των σημαιών: Και για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου τα παζλ με ζωγραφιές των παιδιών: preview24pieceΕυαγγελισμός 1 preview20pieceΕυαγγελισμός 2 preview20pieceΕυαγγελισμός 3 preview24pieceΕυαγγελισμός 4 preview24pieceΕυαγγελισμός 5 preview24pieceΕυαγγελισμός 6 preview20pieceΕυαγγελισμός 7 preview18pieceΕυαγγελισμός 7 preview35pieceΕυαγγελισμός 9 preview35pieceΕυαγγελισμός 10

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Κατασκευή Τσολιάδες και Ελληνοπούλες με χαρτί Α4- Οδηγίες

Αναζητώντας στο διαδίκτυο όμορφες, αλλά εύκολες και χωρίς πολλά υλικά κατασκευές για την 25η Μαρτίου συνάντησα την κατασκευή της συναδέλφου Δέσποινας Χατζηγεωργίου, ένα τσολιαδάκι πάνω σε έναν σταυρό από λευκό χαρτόνι. Για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, ετοίμασα ένα ppt με οδηγίες κατασκευής του τσολιά, σε χαρτί Α4. Κι επειδή ο τσολιάς μας ζητούσε την παρέα του, με την ίδια τεχνική ετοίμασα και την Ελληνοπούλα. Έτσι, με δύο χαρτιά Α4 μπορούμε να έχουμε 4 φιγούρες, τσολιάδες και Ελληνοπούλες. Τα υλικά που χρειάζονται για την κατασκευή, αλλά και τα βήματα περιγράφονται αναλυτικά στην παρουσίαση που ακολουθεί:

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Οι διαδικτυακές αποκριάτικες κατασκευές μας

Η καραντίνα μας βρήκε στη μέση των αποκριών. Έτσι οι μισές κατασκευές μας έγιναν διά ζώσης και οι υπόλοιπες με τηλεκπαίδευση, μέσω webex. Για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, οι κατασκευές απαιτούν υλικά που εύκολα μπορεί να βρει κανείς, να τα έχει στο σπίτι του ή να τα αντικαταστήσει με υλικά που έχει στο σπίτι του. Αποτέλεσμα είναι να έχουμε ποικίλα και διαφορετικά αποτελέσματα, γεμάτα δημιουργικότητα και φαντασία. Η παρουσίαση που ακολουθεί έχει δημιουργηθεί στο Microsoft PowerPoint 2010, το εργαλείο δημιουργίας παρουσιάσεων. Έχει ανέβει στο slideshare.net, την ηλεκτρονική πλατφόρμα διαμοιρασμού παρουσιάσεων και είναι προσβάσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο, που μπορεί μάλιστα να κάνει λήψη της και να την αξιοποιήσει σε μετέπειτα διδασκαλία ή αν πρόκειται για γονείς να την έχουν ως ενθύμιο από τις εργασίες των παιδιών τους.

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

4 διαδραστικά Φύλλα εργασίας και 12 ψηφιακά παιχνίδια με θέμα την Άνοιξη και ο "Ντεντέκτιβ της χαμένης λέξης" της νηπιαγωγού Λιάνας Παπαναστασίου

Στο διαδίκτυο, σε κάποιο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακάλυψα ένα διαμαντάκι για το τηλεμάθημά μας. Η συνάδελφος Λιάνα Παπαναστασίου δημιούργησε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, που τα παιδιά όταν το παίξαμε, το διασκέδασαν πολύ! Με την άδειά της, και επειδή η ίδια δεν χειρίζεται κάποια ιστοσελίδα, το αναρτώ εδώ: Ο Ντεντέκτιβ της χαμένης λέξης. Με ενημέρωσε ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ελεύθερα, την ευχαριστούμε πολύ! Με αφορμή τον Ντεντέκτιβ της Χαμένης λέξης που παίξαμε στο τηλεμάθημά μας, δημιούργησα 4 διαδραστικά φύλλα εργασίας και 2 ψηφιακά παιχνίδια, με θέμα την άνοιξη:
Στα διαδραστικά φύλλα εργασίας που ακολουθούν, πρέπει να σύρεις τα γράμματα και να σχηματίσεις τέσσερις λέξεις: Άνθη, Άνοιξη, Πουλιά, Ήλιος:

1. Σχημάτισε τη λέξη Άνθη:

2. Σχημάτισε τη λέξη Άνοιξη: 3. Σχημάτισε τη λέξη Πουλιά: 4. Σχημάτισε τη λέξη ήλιος: Και δύο καινούρια παιχνίδια με λέξεις της Άνοιξης: 1.Σταυρόλεξο: 2. Κρεμάλα: Παρακάτω μπορείτε να βρείτε και να παίξετε και με τα περσινά ανοιξιάτικα παιχνίδια, με θέμα τα έτνομα και τα λουλούδια: 1. Μέτρησε τις πεταλούδες και αντιστοίχισε με τον σωστό αριθμό (1-10): 2. Μέτρησε τις πεταλούδες και αντιστοίχισε με τον σωστό αριθμό (11-20): 3.Το σταυρόλεξο των εντόμων: 4. Αντιστοίχισε εικόνα με λέξη: 5. Ένωσε εικόνα με λέξη: 6.Γράψε το όνομα του λουλουδιού: 7.Βρες το όνομα του λουλουδιού: 8. Η κρεμάλα των λουλουδιών: 9. Παιχνίδι μνήμης με λουλούδια: 10. Το σταυρόλεξο της Άνοιξης:

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Κυρά Σαρακοστή και δύο διαδραστικά φύλλα εργασίας με θέμα τον Χαρταετό

Με αφορμή την Κυρά Σαρακοστή που ετοιμάσαμε με αλατοζύμη, χρησιμοποίησα τις φωτογραφίες από τα βήματα της κατασκευής και δημιούργησα δύο παιχνίδια με το LearningApps. Αν θέλετε κι εσείς να κάνετε την Κυρά Σαρακοστή με αλατοζύμη, θα χρειαστείτε ένα φλυτζάνι αλάτι, ένα φλυτζάνι νερό και 2 φλυτζάνια αλεύρι. 1. Παιχνίδι αντιστοίχισης - Αντιστοίχισε εικόνα με οδηγία: 2. Βάλε στη σειρά τα βήματα για την παρασκευ΄της Κυρά Σαρακοστής: Επίσης, μοιράζομαι μαζί σας δύο φύλλα εργασίας με θέμα τους χαρταετούς, που δημιούργησε η συνάδελφος που είναι παράλληλη στήριξη στο τμήμα, Δήμητρα Ίτσιου:
και

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Κατασκευή Αρλεκίνου -Οδηγίες (για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης και όχι μόνο)

Τρίτη διαδικτυακή κατασκευή με απλά υλικά, που όλοι έχουμε στο στίτι. Χρειαζόμαστε μικρά κομμάτια από χρωματιστά χαρτόνια, αν έχουμε. Αν δεν έχουμε μπορούμενα χρησιμοποιήσουμε λευκό χαρτί Α4 , το οποίο μπροούμε να χρωματίσουμε όπως επιθυμούμε. Σχηματίζουμε δύο κύκλους, έναν μεγαλύτερο και έναν μικρότερο. Ο μεγάλος κύκλος είναι στο μέγεθος ενός CD ή ενός καπακιού από γιαούρτι του 1 kg. Για τον μικρό κύκλο χρησιμοποιούμε ένα μικρό βαζάκι ή ένα στενό ποτήρι. Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες στην παρουσίαση που ακολουθεί. Και οι δύο προηγούμενες κατασκευές: Καλές δημιουργίες!

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Αποκριάτικα έθιμα και παιχνίδια μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Φέτος τα αποκριάτικα έθιμα και παιχνίδια τα μελετήσαμε μέσα από την έρευνα και τα μάτια των παιδιών. Με τη βοήθεια των γονιών τους τα παιδιά έγραψαν πληροφορίες για έθιμα και παιχνίδια αποκριάτικα του τόπου καταγωγής τους. Τα παιδιά ζωγράφισαν τα έθιμα και τα παιχνίδια που κατέθεσαν και όλα μαζί τα συγκέντρωσα σε μία παρουσίαση, την οποία σας παραθέτουμε εδώ, για να γνωρίσετε κι εσείς τα αποκριάτικα έθιμα και παιχνίδια μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Κατασκευή κλόουν από ρολό χαρτιού υγείας- Οδηγίες βήμα- βήμα σε ppt



Για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης διάλεξα μια κατασκευή με ανακυκλώσιμα υλικά, που μπορεί ο καθένας να έχει στο σπίτι του. Τα παιδιά είδαν το δείγμα και τις οδηγίες που ετοίμασα στο Power Point και δημιούργησαν μοναδικές και όμορφες κατασκευές.. γιατί και από απόσταση, παραμένουμε δημιουργικοί!!! 

Στην παρουσίαση που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες για να δημιουργήσετε κι εσεις τους δικούς σας κλόουν, αλλά και δείγματα των εργασιών των παιδιών της τάξης μου.


Καλές δημιουργίες!!

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Κλόουν με ένα χαρτί Α4- Οδηγίες για την κατασκευή σε ppt


Με την τηλεκπαίδευση προσπαθούμε να κάνουμε κατασκευές που δεν απαιτούν πολλά υλικά, έτσι ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν όλα τα παιδιά. Έτσι, μια πολύ ωραία ιδέα βρήκα στο blog της αδερφής μου "Παιδικά Ταξίδια". Για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης όμως, έκανα οδηγίες βήμα- βήμα. Τα παιδιά της τάξης μου το απόλαυσαν! Μοιράζομαι μαζί σας τις οδηγίες, για να το δοκιμάσετε κι εσείς! Και οι προσπάθειες των παιδιών: