Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Κορμός ψυγείου

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς μαγειρεύουμε κάποιες φορές με τα παιδιά της τάξης μας...και μας αρέσει πολύ η ζαχαροπλαστική! Δοκίμασα τελευταία έναν κορμό ψυγείου νοστιμότατο και χρειάζεται τρία μόλις υλικά! 

Τα υλικά:
1 ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα (τα γνωστά πτι-μπερ)
1 κουβερτούρα
λίγο γάλα (κονιάκ αν τον κάνετε για το σπίτι και όχι στο σχολείο... ) για να μουσκέψουμε τα μπισκότα

Η εκτέλεση: 
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Βρέχουμε τα μπισκότα με λίγο γάλα (είπαμε, κονιάκ αν είναι για το σπίτι μας), και τα σπάμε, χωρίς να τα λιώσουμε τελείως. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και τα τοποθετούμε σε μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης. Αφήνουμε να πήξει η ζύμη στο ψυγείο όσο χρειαστεί. Προσοχή: Ψυγείο, όχι κατάψυξη. 

Τώρα, στην τάξη μας μπορούμε εμείς να ανακατέψουμε τα υλικά αρχικά και στη συνέχεια να δώσουμε στα παιδιά 
να πλάσουν τον δικό τους ατομικό κορμό και να τον τοποθετήσουν σε αλουμινόχαρτο... Μπορούμε να διπλασιάσουμε και τα υλικά, για να πάρουμε μεγαλύτερη ποσότητα!

Καλή μας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου