Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Γιορτή Ανακύκλωσης "Ήταν ένα μικρό χαρτάκι" με ποιήματα και τραγούδι και κατασκευή cd ψαράκι με πατρόν

Το  3ο φεστιβάλ ανακύκλωσης έλαβε χώρα στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ, 11-14 Μαϊου. 
Το σχολείο μας ήταν και φέτος εκεί , με δύο τμήματα αυτή τη φορά, το 1ο και 2ο τμήμα και το Τ.Ε.


Το πρωί της Παρασκευής επισκεφτήκαμε το περίπτερο 8 με τους μαθητές των τάξεών μας και όσους από τους γονείς μπορούσαν να παρευρεθούν. 
Όλα τα ποιηματάκια που είπαν τα παιδιά της τάξης μας καθώς και το τραγουδάκι "Ήταν ένα μικρό χαρτάκι", τα γράψαμε η συνάδελφος Άσπα Σκούπρα κι εγώ.
Αν κάποια, -ος συνάδελφος ενδιαφέρεται να κάνει τη γιορτή μας μπορεί να τη βρει εδώ σε pdf

Οι ιστορίες μας ήταν τυπωμένες σε καμβά που έπιανε όλο τον τοίχο του σταντ και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να καμαρώσουν τις ιστορίες και τις ζωγραφιές τους.


Υπήρξε και τελετή βράβευσης, όπου είχαμε την τιμή να βραβευτούν δύο από τις ιστορίες μας, μία από κάθε τμήμα μας: "Πρωινό ανακύκλωσης" για το 1ο τμήμα και "Η Νεράιδα Δασούλα σώζει το δάσος" για το 2ο τμήμα και Τ.Ε. 


Το παραμύθι «Η Χαρτούλα» εδώ
Το παραμύθι «Πρωινό…Ανακύκλωσης» εδώ
Το παραμύθι «Χαρούμενος Κήπος» εδώ

Τη «Χαρτούλα» τη συνδυάσαμε με το τραγουδάκι μας «Ήταν ένα μικρό χαρτάκι», στο ρυθμό του γνωστού τραγουδιού: "Ήταν ένα μικρό καράβι". Τους στίχους από το "Ήταν ένα μικρό χαρτάκι" μπορείτε να τους βρείτε εδώ


Επιλέξαμε ομαδικές εργασίες για να κοσμήσουν το σταντ του σχολείου μας, όμως για να το κάνουμε ακόμη πιο ενδιαφέρον για τα παιδιά που ήρθαν για να δουν τη δουλειά μας, οργανώσαμε απλές κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά. 











 Τις ώρες που βρισκόμουν στο σταντ μας έκανα με τα παιδιά επισκέπτες ψαράκια από χρησιμοποιημένα cd , αλλά και μολυβοθήκες από μεταλλικά κουτιά..
Αλλά και οι συνάδελφοι από το 2ο τμήμα έκαναν ρολόγια με το σήμα της ανακύκλωσης και ρολά από χαρτί υγείας.






Στη συγκεκριμένη φωτογραφία που πρόλαβα να τραβήξω, το παιδάκι έντυσε με χαρτόνι το ψαράκι του. Στα περισσότερα παιδιά δεν έντυσα το  cd, αλλά τους έβαζα κορδονάκι, για να μπορούν να το κρεμάνε. 


Τα πατρόν που έβγαλα για τα ψαράκια, για να μπορεί να τα τυπώσει κανείς εύκολα σε χρωματιστό χαρτόνι 
Α4:




Οι δράσεις του δεύτερου τμήματος για την ανακύκλωση γα όλη τη σχολική χρονιά συγκεντρωμένες σε power point



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου