Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

"Χαρτούλα- Ήταν ένα μικρό Χαρτάκι"- Τραγούδι για την Ανακύκλωση
Το παραμύθι της Χαρτούλας μας σας το παρουσίασα λίγες βδομάδες νωρίτερα. Αλλά επειδή την αγαπήσαμε πολύ, της γράψαμε και τραγουδάκι. Πάνω στη μελωδία του γνωστού παιδικού τραγουδιού : "Ήταν ένα μικρό καράβι", γράψαμε το "Χαρτούλα- Ήταν ένα μικρό χαρτάκι", μπορείτε να το ακούσετε πατώντας εδώ, όπου παντρέψαμε το παραμύθι και το τραγουδάκι μας.
Το τραγουδάκι μας είναι μέρος της γιορτής που θα παρουσιάσουμε με τη συνάδελφο Άσπα Σκούπρα, με την οποία μοιράζομαι το τμήμα φέτος, στη ΔΕΘ, στο 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, στις 12/5/2017.
Θα επανέλθω με νέα ανάρτηση την ερχόμενη εβδομάδα με τα κείμενα της γιορτής μας...μετά την παρουσίαση.

Στίχοι:
Ήταν ένα μικρό χαρτάκι,
ήτανε κι ένα μπουκαλάκι
κι ένα μικρό ντενεκεδάκι
που δεν το ήθελε κανείς.

Ήτανε όλα πεταμένα
και νιώθαν πολύ λυπημένα
μα ήταν αποφασισμένα
να ξαναγίνουν χρήσιμα.

Και τότε ήρθαν δυο παιδάκια
\μαζέψανε τα σκουπιδάκια
και τα 'ριξαν τα φιλαράκια
μέσα στον κάδο μας τον μπλε.

Σε εργοστάσια τα πηγαίνουν
για Ανακύκλωση τα στέλνουν
και από εκεί καινούρια βγαίνουν
και βοηθούν τη Γη μας να σωθεί
οε οε οε οε
Ζήτω η Ανακύκλωση!!!