Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

"Ηλιοτρόπια", Β. Βαν Γκογκ


Με τα "Ηλιοτρόπια" του Βίνσεντ Βαν Γκογκ ασχοληθήκαμε αυτές τις ημέρες. Και παίρνοντας αφόρμηση από τον γνωστό πίνακα,  κάναμε έναν δικό μας , ομαδικό πίνακα σε χαρτόνι 50 x70 . Με αυγοθήκες και ατλακόλ τα παιδιά έντυσαν το κάτω μισό του βάζου και με κομμάτια εφημερίδας το πάνω μέρος του βάζου. Με αυγοθήκες και πάτους  από πλαστικά μπουκάλια νερού κατασκευάσαμε λουλούδια και τα έβαψαν τα παιδιά σε γήινα χρώματα.

Την τεχνική για να κατασκευάσετε λουλούδια από πλαστικά μπουκάλια μπορείτε να τη δείτε βήμα- βήμα εδώ
Αυτή τη φορά κάναμε και μια παραλλαγή της τεχνικής... ψαλιδίσαμε απλά  κάποιους πάτους μπουκαλιών και τους κάψαμε  με αναπτήρα, για να πάρουν κλίση τα φύλλα του λουλουδιού και να  θυμίζει λίγο περισσότερο το λουλούδι του ηλιοτρόπιου. 

"Ηλιοτρόπια", Βίνσεντ Βαν Γκογκ, ο πίνακας που μας ενέπνευσε ....