Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

"Η εφημερίδα της Επιτυχίας"

Όταν τα σεμινάρια που παρακολουθούμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς μας φαίνονται άμεσα χρήσιμα και εφαρμόσιμα μέσα στην τάξη και συνδυάζονται με προγράμματα που πραγματοποιούμε, τα αποτελέσματα είναι μοναδικά! Στην τέταρτη εβδομάδα του διαδικτυακού πολύωρου σεμιναρίου "Θεατροπαίζοντας" και με γνώμονα το υλικό που μας παρέχει η κα. Μπασματζίδου Μαρία, προέκυψε η "Εφημερίδα της Ευτυχίας", γραμμένη από τα παιδιά της τάξης μου. 

Το συγκεκριμένο σεμινάριο συνδυάστηκε με τα "Βήματα για τη Ζωή"...

Η διαδικασία της συγγραφής της Εφημερίδας:

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε 4 ομάδες και η κάθε ομάδα συζητούσε και πρότεινε τρόπους για να έχουμε καλύτερες σχέσεις με:
1. Οκογένεια
2. Φίλους
3. Συγγενείς
4. Δασκάλες
Η κάθε ομάδα ασχολήθηκε με μία μόνο από τις παραπάνω κατηγορίες και η μία ομάδα δεν άκουγε τι έλεγε η άλλη. 
Στη συνέχεια, το κάθε παιδί ζωγράφισε μία από τις προτάσεις τους, τις συγκέντρωσα και δημιούργησα τη δική τους ηλεκτρονική "Εφημερίδα της Επιτυχίας"