Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Πασχαλινές κατασκευές: 1.Λαγοί με γλωσσοπίεστρα 2.παπάκι με φτερά 3 κοκκοράκια με cd 4. λαγοί διακοσμητικοί

Κάποιες πασχαλινές κατασκευές που κάναμε φέτος στο σχολείο..

Με το αποτύπωμα της παλάμης μας σε ένα χαρτόνι η πρώτη κατασκευή.
Κολλήσαμε τον μεσαίο τσακίζοντάς τον προς την μία πλευρά. Στην αντίθετη όψη τσακίσαμε και κολλήσαμε τον αντίχειρα και τον μικρό. Τα άλλα δύο δάχτυλα που απομένουν, αποτελούν τα αυτιά του λαγού μας. Τα παιδιά σχεδιάζουν το πρόσωπο και τα αυτιά του. Κολλάμε γλωσσοπίεστρα!
Μπορεί να αποτελέσει διακοσμητικό για συνθέσεις, για γλάστρες, αλλά και κούκλα για κουκλοθέατρο.

Στη δεύτερη κατασκευή τα παιδιά χρωματίζουν ένα αυγό και στη συνέχεια κολλήσαμε ματάκια, ράμφος και πούπουλα. Έτοιμα και τα κοτοπουλάκια μας..
Η τρίτη κατασκευή είναι με cd που δεν χρειαζόμαστε πια. Πρώτα σχεδίασα έναν πορτοκαλί κύκλο , για να κόψουν τα παιδιά και να καλύψουμε την όψη εκείνη του  cd που είναι γραμμένο. Με απλά πατρόν που έκοψαν τα παιδιά, κάναμε κοτοπουλάκια - φιγούρες.Και η τέταρτη κατασκευή, ο λαγός που κάθεται.. μια κατασκευή που είχαμε κάνει και παλιότερα και ξαναθυμηθήκαμε φέτος.