Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

Επίσκεψη μελισσοκόμου στο νηπιαγωγείο μας..

Στα πλαίσια του προγράμματος "Μέλι- μέλισσα", καλέσαμε στο σχολείο μας μελισσοκόμο, την κα. Εύη, για να μας μιλήσει για το πώς γίνεται το μέλι... Ήταν μια καλή ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε αυτά που είδαμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρακολουθήσαμε στους  Μικρούς Ήρωες τον περασμένο μήνα.. Την ανάρτηση για αυτή την επίσκεψη μπορείτε να τη δείτε εδώ.
ομαδική εργασία εδώ.
Στην αρχή μας έδειξε την κυψέλη...και η νέα πληροφορία που πήραμε ήταν ότι στις μέλισσες δίνουν μια βάση για αρχή. Κι αυτό γιατί αν αφήσουν τη μέλισσα μόνη της, κάνει μεγάλα κελιά- εξάγωνα. Και στα μεγάλα κελιά γεννιούνται κηφήνες!!! Ενώ στα μικρά κελιά γεννιούνται εργάτριες, οι οποίες και παράγουν το μέλι....

Είδαμε και τη στολή του μελισσοκόμου...


Είδαμε και κηρήθρα...

Το σκουπάκι που χρησιμοποιεί ο μελισσοκόμος


Το ξέστρο...

Είδαμε πρόπολη και γύρη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου