Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

1. Κατασκευή κούκλας με πλαστικό μπουκάλι 2. Πίνακας "Παραδοσιακά παιχνίδια"

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα προγράμματά μας, αλλά έρχονται και φοιτήτριες στο σχολείο μας...αγαπούν τη δουλειά μας και προσπαθούν να ακολουθούν το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου μας..Έτσι, σχετικά με τα παιχνίδια, για τα οποία μαθαίνουμε και την ανακύκλωση με την οποία ασχολούμαστε καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, η Μαριάνθη έκανε κούκλες από πλαστικά μπουκάλια νερού. Χρησιμοποίησε άμμο, κουτάλες, μαλλάκια και καλαμάκια, μαρκαδόρους και κόλλες. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες των 5 και κάθε ομάδα έφτιαξε τη δική της κούκλα, όλοι έκαναν από κάτι...
 Το τελικό αποτέλεσμα!!!
Σε άλλη δραστηριότητα, σε χαρτόνι 50 x 70 δουλέψαμε τον πίνακα του Χατζηκυριάκου- Γκίκα "Τα παραδοσιακά παιχνίδια", τα παιδιά έκαναν ψηφιδωτό με πλαστελίνη. Ως βάση βάλαμε ατλακόλ και τα παιδιά κόλλησαν κομματάκια- ψηφίδες πλαστελίνης. Από πάνω περάσαμε νερωμένη ατλακόλ. Μόλις στέγνωσε η κόλλα, τα παιδιά χρωμάτισαν το φόντο.
 Το τελικό αποτέλεσμα....!