Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

Εκπαιδευτική εκδρομή για παραδοσιακά παιχνίδια

Άλλο ένα θέμα με το οποίο ασχολούμαστε φέτος έχει τίτλο : "Τα παιδία παίζει" Επισκεφθήκαμε στις 5/5/2015 τον πολυχώρο "Nouvelle", όπου υπάρχει ένα μουσείο παραδοσιακών παιχνιδιών. Ο κύριος Γιώργος έκανε την ξενάγηση στον χώρο του μουσείου και η κα. Ματίνα μας έδωσε τα υλικά και έδειξε τον τρόπο, προκειμένου τα παιδιά να κατασκευάσουν κούκλες από μαντήλια και καραβάκια από ξύλο, πανί, σχοινί και καρφιά, αλλά και "καμάκια"- το παιχνίδι όπου προσπαθεί κανείς να βάλει το αντικείμενο που κρατά ένας σπάγκος μέσα στο ποτήρι με το οποίο είναι δεμένο. 
Έπειτα, σε άλλη αίθουσα, τα παιδιά έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια, ενώ στο τέλος έμεινε και λίγος χρόνος για τον παιδότοπο που υπάρχει μέσα στον πολυχώρο....