Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από cd και χριστουγεννιάτικη κάρτα

Τελευταία μέρα στο Νηπιαγωγείο σήμερα και ολοκληρώσαμε το στολίδι Ρούντολφ...
Χρειάστηκαν cd που δεν χρειαζόμουν... Έβαψα τα χέρια των παιδιών με καφέ τέμπερα και πήρα τα αποτυπώματα από τις παλάμες τους σε χαρτόνι λευκό. Στη συνέχεια, σχεδίασα μαζί με τα παιδιά κύκλους σε βελουτέ χαρτί, τους οποίους και έκοψαν. Με ατλακόλ κολλήσαμε την μπροστινή όψη και έπειτα τα αυτιά - παλάμες των παιδιών. Κολλήσαμε μάτια από χαρτί και ένα πον - πον κόκκινο για μύτη. Τα παιδιά ζωγράφισαν τα μάτια και ένα χαμόγελο. Κάποια έκαναν και ματόκλαδα στον Ρούντολφ. Πέρασα κόκκινο κορδονάκι από την τρύπα που είχα ανοίξει για αυτόν τον σκοπό και στη συνέχεια κάλυψα την πίσω όψη του cd. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το αποτέλεσμα, έτσι κι αλλιώς τον Ρούντολφ τον γνώρισαν και τον λάτρεψαν από το ομώνυμο τραγούδι. 















Παίξαμε κιόλας... Μόλις ολοκληρώθηκε το στολίδι μας, τα παιδιά αυθόρμητα κάλυψαν το πρόσωπό τους και έκαναν τον Ρούντολφ!! 


Τα παιδιά πήραν και τα στολίδια που είχαμε κάνει με τη φωτογραφία τους. Με το δάχτυλό τους είχαν κάνει τρεις κύκλους λευκούς. πάνω στον πρώτο λευκό κύκλο κόλλησα φωτογραφία τους. Σχεδίασαν καπέλο κι πρόσθεσα κασκόλ- σύρμα πίπας. Πρόσθεσαν χρυσόσκονη και με αυτά στολίσαμε την τάξη μας. 
Στολίδια χιονάνθρωποι με φατσούλες παιδιών.
 Και οι κάρτες μας! Σε οντουλέ χαρτόνι κόλλησα τις γνωστές χαρτοπετσέτες από γνωστό πολυκατάστημα. Το ένα φύλλο, με την τεχνική ντεκουπάζ. Πρόσθεσα κεφάλι  Άι - Βασίλη , όπου τα παιδιά έβαψαν τον σκούφο κόκκινο και στη συνέχεια κόλλησα φωτογραφία τους στο πρόσωπο. Στο εσωτερικό της κάρτας τα παιδιά έγραψαν τις ευχές τους!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου