Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Έφτασε και η μέρα της Χριστουγεννιάτικης γιορτής μας! Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και οι γονείς , από όσο μας είπαν, απόλαυσαν τη γιορτή! Η παράστασή μας ήταν "Ο παπουτσής και τα ξωτικά", των Αδερφών Γκρημ, γι' αυτό και τόσα πολλά ξωτικά φέτος στις κατασκευές και στη διακόσμησή μας.

Μετ΄την παράσταση, τα παιδιά τραγούδησαν τα τραγούδια που είχαμε μάθει για τη γιορτή , με συνοδεία μουσικών οργάνων, καθώς στο χώρο μας βρέθηκε μπαμπάς μαθήτριάς μας, ο κος. Τάσος Τριανταφύλλου με τον φίλο του κο. Δημήτρη και έπαιξαν σαξόφωνο, φλάουτο και κιθάρα , για να συνοδεύσουν τα παιδιά στα τραγούδια τους.

Μαμά μαθήτριάς μας η κα. Νίκη Πεγκλή μας έκανε το χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπαλόνια.
΄
Στο τέλος της γιορτής ακούστηκε το κουδουνάκι του Άη Βασίλη, αλλά δεν μπόρεσε ο ίδιος να καθίσει μαζί μας. Άφησε το σάκο με τα δώρα του και έν γράμμα απαντητικό στα παιδιά και στη συνέχεια, ένα κοριτσάκι Αγιο Βασιλίνα μοίρασε τα δωράκια των παιδιών.

Ακολούθησε μπουφές και πολλές - πολλές φωτογραφίες, αγκαλιές, φιλιά και χαμόγελα! Το κυριότερο φωτογραφικό υλικό το έχουν οι γονείς, οπότε, μόλις μου το παραχωρήσουν, θα αναρτήσω όσες φωτογραφίες δεν εκθέτουν προσωπάκια παιδιών! Μια πρώτη γεύση τώρα!

Και του χρόνου με υγεία!


Και επειδή άρεσε στους γονείς το τζάκι ,να πώς το έκανα:
 Στη συνέχεια κόλλησα χειροποίητα στολίδια και στεφανάκι από ζυμαρικά που είχαμε δώσει σαν κατασκευή στα παιδιά. Για φλόγες πρόσθεσα ζελατινές πορτοκαλί και κίτρινες.


 Να μην προβάλει και κανένα ξωτικό κρυφά μέσα στο σπίτι;


Και στο παράθυρο κρυμμένα ξωτικά...


  Το γλύκισμα που δώσαμε στα παιδιά μετά τη γιορτή, ήταν παπούτσια ξωτικού και μπισκότα, μια κατασκευή που κάναμε η συνάδερφος Ρίτα Μπινιατίδου και εγώ, για να κεράσουμε τα παιδιά με κάτι στο πνεύμα της γιορτής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου