Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

1. Χαρταετοί και 2. πίνακας ζωγραφικής με χαρταετούς

Καθώς πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα, δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμά μας ο χαρταετός.. Έδωσα στα παιδιά σχεδιασμένους χαρταετούς, τους έκοψαν και τους διακόσμησαν με μάτια, μύτη και στόμα. Στο τέλος, τους στόλισα και με ουρίτσες και αυτάκια από γκοφρέ χαρτί.

Δουλέψαμε και έναν πίνακα ζωγραφικής με χαρταετούς του οποίου δυστυχώς δε γνωρίζω τον ζωγράφο. Μου άρεσε, όμως, πολύ και τον δούλεψα με τα παιδιά. Χθες κάναμε το φόντο και χρωματίσαμε με τέμπερα σε διάφορα χρώματα λευκά χαρτιά Α4, από τα οποί σήμερα σχηματίσαμε τα σπίτια του πίνακα. Ζωγράφισαν παιδάκια και χαρταετούς, τα έκοψαν και τα κόλλησαν στο φόντο, που πια είχε στεγνώσει. Με σφουγγαράκι σχημάτισαν τα δέντρα. Με καθοδήγησή μου, σχεδίασαν το περίγραμμα των σπιτιών και των χαρταετών με μαύρο χρώμα, για να δώσουμε ένταση στον πίνακά μας. 

Το τελικό μας αποτέλεσμα...

Ο αυθεντικός πίνακας: