Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

"Το μυστικό της Νίκης" και "Η Κίκο και το χέρι"


Σε συνέχεια της ανάρτησης για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση της καμπάνιας "1 στα 5", "Η Κίκο και το χέρι", παραθέτω και  "Το μυστικό της Νίκης", το κινούμενο σχέδιο που μας θυμίζει το όριο των εσωρούχων. Ένας πολύ όμορφος τρόπος, για να μάθουμε στα παιδιά μας να μην επιτρέπουν σε ξένους και κακόβουλους να περνάνε τα όρια και επιπλέον διδάσκει στα παιδιά πως υπάρχουν καλά και κακά μυστικά! Υπέροχη δουλειά, για γονείς και εκπαιδευτικούς! 
https://www.youtube.com/watch?v=gyzEcIgogFg

και για να θυμηθούμε το παραμύθι για τον κανόνα των εσωρούχων:

Πώς να διδάξουμε τον κανόνα των εσωρούχων στα παιδιά μας; Πώς να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να μην πέσουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης...Ακολουθεί σύνδεσμος που οδηγεί στον "κανόνα των εσωρούχων", από την εκστρατεία "Ένα στα πέντε".
http://www.underwearrule.org/source/text_gr1.pdf .
Και στον ακόλουθο σύνδεσμο : http://www.kanonastonesorouxon.org/Default_gr1.asp θα βρείτε το βιβλίο που μπορείτε να διαβάσετε με το παιδί σας, και το οποίο μιλάει για τα όρια που είναι καλό να τίθονται, για τον κανόνα των εσωρούχων. Θα βρείτε επίσης αφίσες, έντυπα, καθώς επίσης και το τηλεοπτικό σποτάκι της συγκεκριμένης καμπάνιας του Συμβουλίου της Ευρώπης.