Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Kadinsky-"Το δέντρο" : Σχήματα

Αυτές τις μέρες ασχοληθήκαμε με τον πίνακα του Kadinsky: "Το δέντρο". Τα παιδιά έκοψαν πολλούς κύκλους διαφόρων μεγεθών. Μετά ζωγραφίσαμε κορμούς σε χαρτιά Α3. Μέχρι να στεγνώσουν,παίξαμε με τους κύκλους.

Παρατηρήσαμε τα μεγέθη των κύκλων και τους τοποθετήσαμε από το μικρότερο προς τον μεγαλύτερο. Στη συνέχεια, τους κόλλησαν πάνω στο δέντρο, κατά το πρότυπο του πίνακα του Kadinsky : "The tree".Και μετά αποφασίσαμε να χρωματίσουμε το φόντο μας, για να γίνει πιο όμορφος ο πίνακάς μας...Και επειδή μας άρεσε πολύ, τα πλαστικοποιήσαμε και τα κρατήσαμε για σουπλά στο σχολείο...έτσι κάθε παιδί θα έχει το δικό του σουπλά, για να γράφει και να ζωγραφίζει πάνω σε αυτό. Στο τέλος της χρονιάς θα τα πάρουν στο σπίτι τους!