Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ζώων


Σήμερα γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των ζώων με  το διαχρονικό ποίημα του Ιωάννη Πολέμη, "Αγαπώ τα ζώα". Το διαβάσαμε, το συζητήσαμε, το μάθαμε. Το εκτυπώσαμε από το blog "Η χώρα των παιδιών" (http://xwrapaidiwn.blogspot.gr/), γιατί μου άρεσαν πολύ οι εικόνες που πρόσθεσε η συνάδερφος στο ποίημα..και το κάναμε καρτούλα, μία για κάθε παιδί, στην οποία ζωγράφισε το αγαπημένο του ζώο. 


Ζέβρα


Τα αστεράκια μου διέπρεψαν...ζωγράφισαν τα αγαπημένα τους ζωάκια , όπως μπορούσαν!!!

Στη συνέχεια, κάναμε μια κατασκευή από ανακυκλώσιμα υλικά..Αυτή τη φορά χρησιμοποιήσαμε cd χαλασμένα...Έδωσα στα παιδιά πατρόν από τη χαίτη του λιονταριού και την έκοψαν, το καθένα το δικό του κομμάτι. Μετά τους κόλλησα με σιλικόνη τα cd και συνέχισαν με τα μάτια, το υλικό των οποίων ήταν ένα χαρτί Α4. Τα παιδιά ζωγράφισαν την κόρη του ματιού του λιονταριού με μαύρο μαρκαδόρο   και κόλλησαν και μια μεγάλη μαύρη μύτη , για να καλύψουν την τρύπα του cd!! Μετά ένα- ένα τα καλούσα και ζωγράφιζαν με ανεξίτηλο μαρκαδοράκι ένα χαμόγελο πάνω στο cd και τα μουστάκια του λιονταριού.