Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

Μαθαίνουμε τα σχήματα

Μιλάμε για τα σχήματα..κι αυτή τη φορά απλοποίησα την τεχνική που είχα δείξει σε προηγούμενη ανάρτηση με τέμπερες. Σήμερα, τα παιδιά πήραν καπάκια από βρεφικές κρέμες και σχημάτισαν κύκλους, χάρακες και τράβηξαν γραμμές και σχημάτισαν τρίγωνα και άλλα σχήματα. Αυτή τη φορά χρωμάτισαν με κηρομπογιές τα σχήματά τους. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό:

Και έπειτα τους έδωσα ένα αυτοσχέδιο εργασίας, όπου σχεδίασα τα σχήματα, δίπλα έγραψα τις λέξεις τους και σε ένα δεύτερο χαρτί τους έδωσα τις ίδιες λέξεις, για να τις κόψουν και να τις ταυτίσουν με αυτές που αναγράφονταν δίπλα από τα σχήματα. Αφού βεβαιώνονταν πως έβρισκαν τη σωστή απάντηση, κολλούσαν τη λέξη κάτω από την όμοιά της. 

Για το τέλος αφήσαμε τα τραγούδια και τους χορούς...την τιμητική τους είχαν τα Ζουζούνια και τα σχήματα:
ο κύκλος:
το τετράγωνο:
το σημείο:
το πολύγωνο: