Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Κλόουν patchwork- ομαδική εργασία


Ο πρώτος κλόουν - ομαδική εργασία για φέτος είναι έτοιμος. Η ιδέα ήταν να τον σχεδιάσουν τα παιδιά και να χρησιμοποιήσουμε άχρηστα υφάσματα για να τον ντύσουμε. 
Έτσι, τα παιδιά έκοψαν κομμάτια από ύφασμα και τα κόλλησαν με ατλακόλ πάνω σε χαρτόνι 50x70. 
Χρησιμοποιήσαμε ψηφίδες για  το πρόσωπό του και μαλλάκι για τα μαλλιά του. Για χέρια του σχεδιάσαμε χέρια παιδιού, που μόνο του τα έκοψε και τα κολλήσαμε πάνω στον κλόουν μας. Το στόμα του κι αυτό από ύφασμα, ενώ η μύτη και τα μάτια του ήταν και αυτά από περισσεύματα. 
Περπατήσαμε σαν ακροβάτες πάνω στη γραμμή- τεντωμένο σχοινί, με προσοχή, γιατί κάτω από το σχοινί ήταν ο "γκρεμός". Για μια βδομάδα, για τα παιδιά ήταν αγαπημένη ενασχόληση: να προσπαθούν να κάνουν ισορροπία πάνω στη γραμμή.