Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Βήματα για τη ζωή: ημέρες συνεργασίας με τους γονείς, Τσικνοπέμπτη και Library4all

Αυτό το διάστημα στο Νηπιαγωγείο μας "τρέχουν" πολλά παράλληλα πράγματα και δράσεις...έτσι, έμειναν λίγο πίσω  οι αναρτήσεις από τις ημέρες συνεργασίας με τους γονείς...έτσι, όμως, έχουμε τη δυνατότητα να δούμε πιο συγκεντρωμένες τις μέρες!

Ημέρα τρίτη συνεργασίας με γονείς στα πλαίσια του προγράμματος "Βήματα για τη ζωή": η Βίκυ και η μαμά της ετοίμασαν για τα παιδιά μπισκότα- γλειφιτζούρια με χρωματιστή τρούφα και εξήγησαν στα παιδιά γιατί το επέλεξαν, αλλά και τη διαδικασία που ακολούθησαν.









Ημέρα τέταρτη συνεργασίας... η Μαργαρίτα και η μαμά της μας παρουσίασαν πρώτα ένα Lego. Αυτό είναι ένα από τα παιχνίδια που η Μαργαρίτα επιλέγει να παίξει στο σπίτι της. Στη συνέχεια, έφεραν έτοιμο το μείγμα για τρουφάκια. Τα παιδιά έπλυναν τα χέρια τους και κάθισαν στα τραπεζάκια. Καθένα τους πήρε μπροστά λίγο μείγμα και το έκανε μπαλάκι, το οποίο κύλησε έπειτα σε τρούφα είτε χρωματιστή είτε σοκολατένια. Δεν έλειψε βέβαια στο τέλος η δοκιμή...
Περιμένουμε τη συνταγή!















Η τέταρτη μέρα συνεργασίας με τους γονείς συνέπεσε με την Τσικνοπέμπτη...σουτζουκάκια το μενού των παιδιών..και του χρόνου με υγεία...



Ημέρα πέμπτη συνεργασίας: η Αργυρώ με τη μαμά της μας ετοίμασαν πήλινα χρωματιστά  ρόδια.. και αφού περιέγραψαν στα παιδιά πώς τα κατασκεύασαν στο σπίτι, μας έδειξαν και ένα παράδειγμα στην παρεούλα μας.Στη συνέχεια, τα παιδιά κάθισαν  στα τραπεζάκια και  πειραματίστηκαν όλα με τον πηλό και  κατασκεύασαν τελικά το δικό τους ρόδι..το αφήσαμε να στεγνώσει, για να το χρωματίσουμε από Δευτέρα. 











Τις προηγούμενες μέρες συνεργασίας με τους γονείς μπορείτε να τις βρείτε εδώ  και εδώ.  

Και μέσα σε όλα αυτά, είχαμε και τη δωρεά βιβλίων από το Library4all. Ευχαριστούμε πολύ Library4all για την ανταπόκριση!! 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου