Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

"Ελαιώνας", Vincent Van Gogh

Με αφορμή την επίσκεψή μας στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, όπου είδαμε τον πίνακα του Van Gogh  "Ελαιώνας", ασχοληθήκαμε με αυτόν και μέσα στην τάξη. Παρατηρήσαμε τον ήλιο που μόλις ανέβηκε στον ουρανό, τις σκιές των δέντρων, αλλά και τα δέντρα, που είναι, τι άλλο: "ελιές". Τα παιδιά περιέγραψαν τον πίνακα και προχωρήσαμε στα χρώματα του. Με βάση αυτά τα παιδιά προσδιόρισαν τον πίνακα στο φθινόπωρο. 
Έπειτα, συγκρίναμε τον πίνακα με άλλους που έχουμε δουλέψει ως τώρα και τα παιδιά γρήγορα παρατήρησσαν τις γραμμούλες που έχει αυτός ο πίνακας και οι άλλοι δεν έχουν. Είπαμε λίγα λόγια για τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ και έπειτα ξεκινήσαμε σε χαρτάκι Α4 ο καθένας να κάνει τον δικό του Ελαιώνα με την τεχνική του Βαν Γκογκ, αλλά με μοναδικό πινέλο τα δαχτυλάκια μας. 

Ελαιώνας Βίνσεντ Βαν Γκογκ