Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

Χιονοπόλεμος

Την Παρασκευή, που λόγω ιώσεων είχαμε αρκετές απουσίες, ασχοληθήκαμε με τον χειμώνα. Μελετήσαμε δύο πίνακες με θέμα τον χιονοπόλεμο, παρατηρήσαμε τι ρούχα φοράνε σε αυτούς τα παιδιά που παίζουν χιονοπόλεμο και γράψαμε τις λέξεις από τα ρούχα του χειμώνα..
Στη συνέχεια, ρώτησα τα παιδιά αν θα ήθελαν να κάνουμε σε ομαδική εργασία κάποιον από αυτούς και αν ναι, ποιον. Τα παιδιά επέλεξαν τον πρώτο. Σε χαρτόνι 50x70 κάναμε την ομαδική μας εργασία. Αρχικά τα παιδιά έκοψαν με τα χέρια τους εφημερίδες και με ατλακόλ τις κόλλησαν πάνω στο χαρτόνι. Άλλα παιδιά ζωγράφισαν παιδιά να παίζουν χιονοπόλεμο, άλλα σχεδίασαν τα δέντρα με πινέλο και ένα παιδί ανέλαβε να κάνει το σπίτι. Για όλα τα παιδάκια και το σπίτι που σχεδιάστηκαν από τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν χαρτιά Α4, τα οποία είχαν ξαναχρησιμοποιηθεί. (Έτσι, για να μαθαίνουμε και την οικονομία χαρτιού...!)