Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

Μαθαίνουμε τα σχήματα μέσα από την ζωγραφική.

Παίζουμε με τα σχήματα και τα χρώματα...σε χαρτί Α3 σχεδίασα κύκλους με διαβήτη, τρίγωνα και γραμμές με χάρακα... Μετά, επικεντρώθηκα στα μέρη των σχημάτων. Χρωμάτισα κάθε τμήμα του σχήματος με διαφορετικό χρώμα. Είχα ως αποτέλεσμα πολύχρωμους κύκλους, τρίγωνα και ακαθόριστα σχήματα. Στο τέλος, έβαλα "κόκκινες πινελιές", με το σωληνάριο της τέμπερας, για αισθητικούς λόγους. 
Ολοκληρώνοντάς το, πιστεύω ότι μπορούμε να το εφαρμόσουμε και στην τάξη μας, όταν μιλάμε για τα σχήματα και τις γραμμές και να αφήσουμε τα παιδιά να εκφραστούν ελεύθερα πάνω στα σχήματα, μαθαίνοντας παράλληλα και τις ιδιότητές τους. Μπορούμε να παροτρύνουμε τα παιδιά να σχηματίσουν τους δικούς τους πίνακες ζωγραφικής με σχήματα πολύχρωμα και να τα έργα τους να κοσμήσουν την τάξη μας.


Τα σχήματα μέσα από την ζωγραφική(Χριστίνα Καραπά).