Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

3ος Μύθος StemFables- E-twinning: "Ο φορτωμένος γάιδαρος"

 Ο τρίτος μύθος που μελετήσαμε στο E twinning πρόγραμμά μας με τίτλο: "StemFables", ήταν "Ο φορτωμένος γάιδαρος". Είδαμε το βίντεο του μύθου στο Youtube, διαβάσαμε το παραμύθι από την αντίστοιχη παρουσίαση της ομάδας του προγράμματος και ξεκινήσαμε τις δράσεις μας.

Αρχικά, αφιερώσαμε μια μέρα στη γνωριμία με τον υπολογιστή, στα πλαίσια της ημέρας ασφαλούς διαδικτύου. Τα παιδιά ζωγράφισαν τα μέρη του υπολογιστή. 




Λύσαμε κρυπτόλεξο για να βρούμε τον τίτλο του 3ου μύθου:




Παίξαμε συνεργατικά παιχνίδι με το νηπιαγωγείο Αρεδιού, όπου σε μια διαφάνεια παρουσίασης τα παιδιά διέκριναν τα υλικά σε διαλυτά και αδιάλυτα. Τα παιδιά από τα δύο σχολεία έπαιζαν εναλλάξ:


Κάναμε πειράματα και εντοπίσαμε όσα διαλύονται και όσα δε διαλύονται:



Ζωγραφίσαμε τον μύθο:





Ζωγραφίσαμε κάτι που διαλύεται και κάτι που δε διαλύεται:




Προγραμματίσαμε το Bee-bot έτσι ώστε να οδηγηθεί ο γάιδαρός μας στο σπίτι έχοντας μαζέψει όσο πιο πολλά σφουγγάρια μπορούσε, χωρίς να περάσει μέσα από νερό:


Σχεδιάσαμε τη διαδρομή του bee-bot με γραμμή, από την αφετηρία μέχρι το σπίτι, με στόχο τη συλλογή σφουγγαριών , χωρίς να περάσει μέσα από νερό:


Ζωγραφίσαμε αντικείμενα ελαφριά και βαριά:




Κάναμε μάσκες με ζώα από τους μύθους του Αισώπου με αφορμή τις Απόκριες, κάναμε δραματοποιήσεις και στολίσαμε την τάξη μας:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου