Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

1.Μυθολογία:Διόνυσος και 2. Ανακύκλωση


Μετά τις απόκριες,ασχοληθήκαμε με τον θεό Διόνυσο, θεό του αμπελιού, του γλεντιού και του θεάτρου κατά τη μυθολογία. 
Και αφού τον γνωρίσαμε και μάθαμε κάποια πράγματα για αυτόν, τα παιδιά των ζωγράφισαν όπως μπορούσαν στο χαρτί τους. Και ακολούθησε η παρακάτω ομαδική εργασία, εμπνευσμένη από τον πίνακα του Θεόφιλου, "Ο μικρός Βάκχος"

Ενώσαμε δύο χαρτόνια 50 x 70 .Πρώτα οι ψηφίδες με τα υπόλοιπα από σομόν και ροζ χαρτόνια, για να κάνουν τα παιδιά το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια του Διόνυσου.


Στη συνέχεια χρώματα για τον ουρανό και το φόντο...

..σπίτια από εφημερίδες...


...σταφύλια από πλαστελίνη και μπαλάκια από χαρτί γκοφρέ και εφημερίδα για το ρούχο του Διόνυσου...


...κι άλλα χρώματα...

...και το κρασί στο χέρι του Διόνυσου..Το τελικό αποτέλεσμα!Ο Μικρός Βάκχος-Θεόφιλος
Στις ελεύθερες δραστηριότητες, υπάρχει γωνιά κολάζ. Έδωσα στα κορίτσια υλικά και πρότεινα να κάνουν μπαλαρίνες... Τα κορίτσια μου έκαναν τις μπαλαρίνες του!!


Και ένα αγοράκι μας έκανε ένα σπίτι-χαρταετό!!!
Με τρελαίνουν οι ιδέες και εμπνεύσεις τους!!!