Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

1.Ντυθήκαμε ζωγράφοι 2. Πίνακες αλά Πικάσο 3. Κλόουν πιάτα 4. Μάσκες 5. Κουκλοθέατρο

Τσικνοπέμπτη σήμερα, και η ημέρα ήταν αφιερωμένη καθαρά στις Απόκριες. Ντυθήκαμε ζωγράφοι με μουστάκι Νταλί (ιδέα που πήραμε από το Νηπιαγωγείο "Lalabye"), ζωγραφίσαμε τους πίνακές μας αλά Πικάσο , παίξαμε παιχνίδια, και φυσικά τσικνίσαμε!!!



Τις προηγούμενες μέρες ετοιμάσαμε τις παλέτες μας. Σχεδιάσαμε τις παλέτες σε χαρτόνι από κούτες , γιατί η επαναχρησιμοποίηση ανήκει στη φιλοσοφία του σχολείου μας. Σχεδιάσαμε και κύκλους, τους οποίους διάλεξαν, έκοψαν και κόλλησαν τα παιδιά στην παλέτα τους γι τα χρώματά τους. 



 Κόψαμε από τις ίδιες κούτες χαρτόνια για να ζωγραφίσουν οι ζωγράφοι μας τους πίνακές τους... κόψαμε και μικρά κομμάτια και το κάθε παιδί τα χρωμάτισε με χρώματα που διάλεξε, διαφορετικό χρώμα το καθένα από τα δύο κομματάκια.



 Χρωματίσαμε και πίνακες με σχήματα ( θα μας χρειαστούν αργότερα) πάλι σε κούτες χάρτινες...





 Μόλις στέγνωσαν τα μικρά ορθογώνια που έβαψαν τα παιδιά κολλήσαμε πάνω λευκό χαρτόνι για το μάτι...τα παιδιά ζωγράφισαν το εσωτερικό του ματιού και ματόκλαδα...



Αλά Πικάσο τα κολλήσαμε στο χαρτόνι - πίνακά μας και τα παιδιά το στόλισαν με μύτη, στόμα, αυτιά και γραμμές διακοσμητικές. Κάθε παιδί διάλεγε ένα μοτίβο από δύο χρώματα για το στολισμό στο πάνω μέρος και δύο χρώματα για το στολισμό στο κάτω μέρος του πίνακα.







Λερώσαμε και λερωθήκαμε εννοείται...



 Έτοιμοι για να ντυθούμε...
...οι παλέτες μας....



 ...τα καπέλα μας....


 ...οι παλέτες, τα καπέλα και τα πινέλα μας!!!


 ....και οι Ζωγράφοι μας (Με μουστάκι Νταλί και πίνακα Πικάσο)!!!



 ...και τα πορτρέτα μας!!














Αφού κουραστήκαμε πολύ, τσικνίσαμε κιόλας. Μπιφτεκάκια και χυμός για τα παιδάκια μας!! Και του χρόνου με υγεία!!!



Μετά το φαγητό, δεχτήκαμε την καθιερωμένη επίσκεψη της διπλανής τάξης για χορό!!!
(Ντυμένοι Μικρές Ολλανδέζες και Ρομπέν των Δασών)




Κάποιες από τις κατασκευές και δράσεις που κάναμε τις προηγούμενες μέρες είναι οι παρακάτω:
- Κλόουν σε χάρτινα πιάτα. 





-Μάσκες που στόλισαν τα παιδιά. Μάσκες που στόλισαν τα παιδιά όπως ήθελαν και για την ώρα διακοσμούν το ψυγείο μας...μέχρι να ταξιδέψουν για το σπίτι των παιδιών!!!










- "Το καρναβάλι των ζώων", Κουκλοθέατρο από την ομάδα Ονειροβάτες. Απλά καταπληκτική ομάδα!! Υπέροχοι στην απόδοσή τους με χάρισμα στο να ξεσηκώνουν τα παιδιά με χορό και κίνηση κατά τη διάρκεια της παράστασης, χωρίς να δημιουργείται πανικός...






Μετά το τέλος της παράστασης, δόθηκαν στα παιδιά εξηγήσεις για το πώς ονομάζονται οι κούκλες που συμμετείχαν στην παράσταση...


Φυσικά, οι κατασκευές και οι δράσεις συνεχίζονται, γιατί οι απόκριες είναι μια γιορτή που αγαπούν τα παιδιά και όσοι μένουν παιδιά..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου