Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

"Η αγαπημένη της γιαγιάς"

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας, γνωρίσαμε αρκετούς πίνακες ζωγραφικής με θέμα τον παππού και την γιαγιά. Στα παιδιά άρεσαν πολύ δύο πίνακες, τελικά επιλέξαμε να ασχοληθούμε με τον έναν από αυτούς σε μια ομαδική εργασία. Σχεδίασα το γενικό πλαίσιο....


Τα παιδιά κόλλησαν ψηφίδες για το δέρμα...

 Έκαναν μπαλάκια με μαύρο γκοφρέ χαρτί για τα ρούχα της γιαγιάς...Κόλλησαν μαλλάκι για τα μαλλιά του παιδιού και βαμβάκι για τα μαλλιά της γιαγιάς...


Παλιό πουκάμισο για την ποδιά της γιαγιάς...

Το οποίο το περάσαμε με στρώση ατλακόλ, για να σκληρύνει και να σταθεροποιηθεί το ύφασμα.Ένα κομμάτι κόκκινο γκοφρέ για το φουλάρι της γιγιάς και λίγο για τις κάλτσες του κοριτσιού..


 Ενώ παράλληλα άλλα παιδιά χρωμάτιζαν το φόντο...


Κολλήσαμε εφημερίδα για το φόρεμα του κοριτσιού και το χρωμάτισαν τα παιδιά με τέμπερα....


Και ένα κοριτσάκι ανέλαβε να κάνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της γιαγιάς, ενώ ένα άλλο παιδί έκανε το πρόσωπο του κοριτσιού.

Ψηφιδωτό με πλαστελίνη για την επιφάνεια του ξύλου και γκοφρέ χαρτί για τα φρούτα...Το τελικό αποτέλεσμα!!!

Εμπνευσμένοι από τον πίνακα του Γιώργου Ιακωβίδη: "Η αγαπημένη της γιαγιάς"


Και εδώ μπορείτε να θυμηθείτε την κάρτα που αναμε φέτος για τον παππού και τη γιαγιά μας!!!