Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Λουλούδια από πλαστικό μπουκάλι.

Η Άνοιξη μας έφτασε επιτέλους και θα αρχίσουμε να κάνουμε και κανένα λουλουδάκι! Έναν πολύ όμορφο τρόπο μας έδειξαν πέρσι σε εργαστήρι για κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, από πάτο πλαστικού μπουκαλιού νερού.  Απλά, βήμα- βήμα σας δείχνω πώς γίνεται.


Βήμα 1ο : κόβουμε τον πάτο του μπουκαλιού:


                                            Βήμα 2ο: Τον στρογγυλεύουμε αρκετά...

   Βήμα 3ο: κόβουμε κατά μήκος, πάνω στις ακτίνες που υπάρχουν ήδη στο   μπουκάλι του νερού και ανοίγουμε τις άκρες, όπως φαίνεται στη  φωτογραφία


 Βήμα 4ο : Στρογγυλεύουμε τις άκρες με το ψαλίδι μας


Βήμα 5ο : Καίμε με αναπτήρα τα πέταλα όπως θέλουμε, προκειμένου να   τους δώσουμε κλίση προς τα έξω ή προς τα μέσα


Βήμα 6ο : Χρωματίζουμε όπως θέλουμε, μόνο από τη μία πλευρά. Από την πλευρά που χρωματίζουμε το αποτέλεσμα είναι ματ, ενώ από την άλλη πλευρά, το αποτέλεσμα είναι γυαλιστερό.. Έτσι έκανα πέρσι το μαγιάτικο στεφάνι μας!