Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

10η αποστολή: Γιορτή της μητέρας

Την ερχόμενη Κυριακή γιορτάζουμε την Μητέρα! Η αποστολή μας δεν θα μπορούσε παρά να σχετίζεται με αυτή τη γιορτή. Ο Άκης Σπιτάκης ψάχνει να βρει την τέλεια συνταγή για την καλύτερη μαμά !

Δείτε το βιντεάκι του:



Τα παιδιά μπορούν να παίξουν το διαδραστικό παιχνίδι που ακολουθεί, μπορεί να χρειαστούν τη βοήθειά σας:
Στη συνέχεια, δείτε το παραμύθι: "Κι εγώ σ' αγαπώ" που παραχώρησε η κυρία Μίνα Ζαφειρίου στο πρόγραμμά μας και την ευχαριστούμε πολύ!! Αφού δουν και το βίντεο, τα παιδιά θα πρέπει να ζωγραφίσουν το πορτραίτο της μαμάς τους, να γράψουν πάνω σε αυτή τη λέξη : "Σ' ΑΓΑΠΩ!" και να μου στείλουν τις ζωγραφιές στο mail. Μπορείτε να παίξετε και το παιχνίδι του παραμυθιού που μας διαθέτει η συγγραφέας του βιβλίου: Τέλος, έχω ανοίξει ένα συνεργατικό έγγραφο στο meetingwords, όπου θα γράψουμε όλοι μαζί τη συνταγή για την καλύτερη μαμά του κόσμου. Το κάθε παιδί θα πρέπει να γράψει ή να σας πει για να γράψετε εσείς ένα συστατικό που κάνει την μαμά του την καλύτερη του κόσμου, σε μορφή συνταγής, π.χ. δυο κούπες χαμόγελο και δίπλα το όνομά του.

 ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ:

 Η σελίδα http://meetingwords.com/ αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο συνεργατικής γραφής το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για τη δράση της Μητέρας. Εκεί θα γράψουμε όλοι μαζί τη συνταγή για την Τέλεια μαμά. Είναι απλό στην χρήση του και δεν χρειάζεται εγγραφή.
 Ο σύνδεσμος που οδηγεί στο έγγραφο που άνοιξα για την τάξη μας και το Νηπιαγωγείο μας θα σας σταλεί σε προσωπικό μήνυμα, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτόν μόνο τα παιδιά της τάξης μας. Αντιγράφετε τον σύνδεσμο στον browser σας, επιλέγετε ένα χρώμα και γράφετε. Το παιδί αν μπορεί να γράψει, γράφει το συστατικό που θέλει, διαφορετικά σας το λέει και το γράφετε εσείς.
Θα γράψετε το υλικό της συνταγής που προτείνουν τα παιδιά ( ένα υλικό ανά παιδί για να βγει συνεργατική η συνταγή). Πατάτε και γράφετε .. τόσο απλά... Αυτή τη λέξη θα τη γράψετε στο συνεργατικό αρχείο. Και δίπλα θα γράψουν ( αν θέλετε το γράφετε και εσείς) την δοσολογία πχ ένα ποτήρι φιλάκια, δύο κιλά αγκαλιές κλπ... και δίπλα το όνομά τους (π.χ. δυο κούπες χαμόγελο- Χριστίνα).
Ένα συστατικό που πρόλαβε και έγραψε ένα παιδάκι δεν το επαναλαμβάνουμε, γράφουμε ένα άλλο, είναι τόσα πολλά τα «συστατικά» που κάνουν τη μαμά μας την καλύτερη του κόσμου!! Ένας τρόπος είναι : Μπορείτε να ρωτήσετε τα παιδιά σας «τι κάνει με μια λέξη τη μαμά τους καλύτερη μαμά του κόσμου;»
Ο σκοπός της χρήσης του είναι να συμμετάσχουν τα παιδιά στην δημιουργία ενός συνεργατικού πολυτροπικού κειμένου π.χ μίας συνταγής.

Αποτελέσματα: Το συστατικό που πρότειναν τα παιδιά το γράψανε με τη βοήθεια της μαμάς στο meeting words το έστειλαν και ως ηχητικό αρχείο και αφού έλαβα τις δημιουργίες σας, τις ένωσα όλες μαζί σε ένα βιντεάκι! Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες!!!

Για τη γιορτή της μητέρας ετοίμασα δύο παζλ με παλιές ομαδικές εργασίες μας, σε δύο περασμένα έτη γιορτάζοντας τη γιορτή της μητέρας: Ο ένας είναι η μητρική στοργή του Γιώργου Ιακωβίδη και ο άλλος ο πίνακας: Τρεις γενιές γυναικών, του Κλιμτ: preview35pieceΓιορτή μητέρας_Μητρική στοργή preview35pieceΤρεις γενιές γυναικών
Ακόμη, με τις ζωγραφιές- πορτρέτα των μαμάδων των παιδιών δημιούργησα ένα παιχνίδι μνήμης! Τα παιδιά πρέπει να βρουν τα ίδια πορτρέτα από μαμάδες και να ακονίσουν τη μνήμη τους!! Αλλά επεδή ο ζωγραφιές ήταν αρκετές τις μοίρασα σε δύο παιχνίδια μνήμης..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου