Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

25η Μαρτίου : σκηνικό γιορτής και Ευαγγελισμός


Διπλή γιορτή αυτή της 25ης Μαρτίου, η μία της απελευθέρωσης των Ελλήνων από τους Τούρκους και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου η δεύτερη.
Μιλώντας για τον Ευαγγελισμό, κατασκευάσαμε κρινάκια που στη μέση απεικόνιζαν την Εικόνα του Ευαγγελισμού.


Για το σκηνικό μας φέτος επιλέξαμε έναν πίνακα του Θεόφιλου με τρεις ήρωες, τον Μάρκο Μπότσαρη, τον Οδυσσέα Ανδρούτσο και τον Αθανάσιο Διάκο.Σε χαρτί του μέτρου έκανα το σχέδιο του πίνακα (ζωγραφίζοντας το περίγραμμα τριών μαθητών!!!).
Στη συνέχεια τα παιδάκια μου ανυπομονούσαν να βοηθήσουν και έτσι ξεκινήσαμε με τις ψηφίδες, για να σχηματίσουμε το πρόσωπο και τα χέρια των τριών αγωνιστών. Αφού κόλλησα τα γιλέκα, τα μαλλιά και τα ζωνάρια των τριών αγωνιστών, τα παιδιά χρωμάτισαν το φόντο του πρώτου μισού του σκηνικού..Λόγω έλλειψης χώρου, έπρεπε πρώτα να στεγνώσει το πάνω μέρος, για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε και το κάτω μέρος του σκηνικού μας. Το τελικό αποτέλεσμα του σκηνικού μας...


εδώ θα δείτε το σκηνικό μας εμπνευσμένο από τα "Ελληνάκια"
εδώ ομαδική εργασία για το Κρυφό σχολειό
εδώ το "Παιδί με το περιστέρι"
και εδώ άλλο ένα σκηνικό για την 25η Μαρτίου