Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

1.Κοτοπουλάκι από χαρτόκουτα και 2. Πασχαλινό καλάθι από πλαστικό μπουκάλι και πατρόν

Οι κατασκευές που κάναμε ως τώρα για το Πάσχα, είναι εμπνευσμένες από ανακυκλώσιμα υλικά..


1. Κοτοπουλάκι από χαρτόκουτα. 

Αρκεί ένα κομμάτι χαρτόκουτας για να δημιουργήσουμε το πρώτο μας κοτοπουλάκι για το Πάσχα. 
Ζήτησα από τα παιδιά να χρωματίσουν το τρίγωνο που τους έδωσα. Στη συνέχεια, μέχρι να στεγνώσει το χρώμα, τα παιδιά έκαναν μπαλάκια από γκοφρέ χαρτί. Μόλις το χρώμα στέγνωσε, περάσαμε ατλακόλ στο χαρτόνι και τα παιδιά κόλλησαν τα μπαλάκια που είχαν κάνει σε όλη την επιφάνεια του χαρτονιού. Έπειτα προσθέσαμε μάτια, ράμφος και πούπουλα, αλλά κι ένα κομμάτι σπάγκο , για να μπορούν τα παιδιά να κρεμάσουν το κοτοπουλάκι τους και να διακοσμήσουν το δωμάτιό τους με αυτό.












 2. Πασχαλινά καλαθάκια από πλαστικά μπουκάλια.
Τα πασχαλινά μας καλαθάκια φέτος είναι από πλαστικά μπουκάλια νερού. δεν χρειάστηκε παρά μόνο ένα μέρος του μπουκαλιού, για να αποτελέσει το καλαθάκι μας. Στη συνέχεια, στολίσαμε με χαρτόνια:χόρτο, λουλούδια και κουνελάκι που έκοψαν τα παιδιά, αλλά και κορδέλα και πασχαλίτσα. Λίγο χορταράκι μέσα στο καλαθάκι μας και αφού βάψαμε τα αυγά μας κόκκινα κατά την παράδοση φέτος, τα τοποθετήσαμε στα καλαθάκια των παιδιών , μαζί με σοκολατάκια και καραμέλες.











Τα πατρόν που ετοίμασα:






Παλιότερες αναρτήσεις για το Πάσχα θα βρείτε εδώ κι εδώ για κάρτα, καλαθάκι από πήλινο και κάρτα με την Παναγία , κι εδώ για λαμπάδες και εδώ για διάφορες πασχαλινές κατασκευές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου