Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης-κουμπαράδες


31 Οκτωβρίου : Παγκόσμια Ημέρα αποταμίευσης

Για την παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης διαβάσαμε το καινούριο βιβλίο της Eurobank-Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου : "Οι πιο ωραίοι θησαυροί". Μπορείτε να το ακούσετε εδώ. Μάθαμε και το αγαπημένο μας τραγούδι "Ένας κουμπαράς στη βιβλιοθήκη μου" της Εύας Ιεροπούλου , τους στίχους μπορείτε να τους βρείτε εδώ. Χθες κάναμε τη στάμνα μας, όπου τα παιδιά κόψανε και κόλλησαν χάρτινα κέρματα και γράψαμε την παροιμία:
"Σταλαγματιά, σταλαγματιά,
γεμίζει η στάμνα η πλατιά".
Σήμερα , συνεχίσαμε και τελειώσαμε τους κουμπαράδες μας...ντύσαμε μεταλλικά κουτιά με βελουτέ χαρτί και για καπάκι κολλήσαμε κανσόν χαρτόνι, κάνοντας μια σχισμή για τα κέρματα. Στη συνέχεια κολλήσαμε μαλλιά, και αφού ζωγράφισαν τα παιδιά μάτια, τα κόλλησαν και ζωγράφισαν και στόμα και μύτη.