Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Γιορτή Αεροπορίας, 8 Νοεμβρίου: Ομαδική εργασία, ποίημα, κ.α.


Με αφορμή τη γιορτή της αεροπορίας, τις τελευταίες δύο μέρες επεξεργαστήκαμε έννοιες, μάθαμε ποιήματα, μυθολογία, κάναμε γραφή, μία ομαδική εργασία και ένα αεροπλανάκι για κάθε παιδάκι...
Ένα - ένα...

Μάθαμε το ποίημα "Το αεροπλάνο" και το ζωγραφίσαμε

Με αφορμή μια παλιότερη εργασία με αεροπλανάκι από μπατονέτα που είχα κάνει με τα παιδιά, κάναμε φέτος μια ομαδική εργασία σε χαρτόνι 50x70.  Τα αεροπλάνα πετούν και βλέπουν από ψηλά τα σπίτια και τους ανθρώπους...Τα παιδιά σχεδίασαν σπίτια, δέντρα, ανθρώπους και ένα ουράνιο τόξο!! Χρωμάτισαν και έκοψαν τα πτερύγια του αεροπλάνου και έπειτα συνθέσαμε την ομαδική μας εργασία.
Το τελικό μας αποτέλεσμα......που τελικά διακόσμησε την πόρτα μας...


Διαβάσαμε και την ιστορία του Δαίδαλου και του Ίκαρου και τη ζωγραφίσαμεΣυγκεκριμένα , κάναμε ασκησούλες για την εκμάθηση των εννοιών "δεξιά" και "αριστερά" και στη συνέχεια κάναμε το φύλλο εργασίας που δανειστήκαμε από τη συνάδελφο Ανθή Ζήση κι μπορείτε να το  βρείτε εδώ και την ευχαριστούμε πολύ.
Για τη γραφή, παίξαμε με τα γράμματα της λέξης ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ και γράψαμε τη λέξη...

Μάθαμε το τραγουδάκι "Το αεροπλάνο", από το CD "Τραγουδώ και Γυμνάζομαι"...

Χρόνια πολλά στην Αεροπορία μας!!