Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

1.Ομαδική εργασία με θέμα την ελιά.... 2. Πρωινό στο Νηπιαγωγείο με λάδι και ελιές


Από την Παρασκευή μας είχε υποσχεθεί και σήμερα μας έφερε στο νηπιαγωγείο η Νικολέτα μας κλαδιά από ελιά. Ένα από αυτά είχε πάνω του ώριμες ελιές, ευκαιρία για διερεύνηση...Κόψαμε και αγγίξαμε τις ελιές...


                          Τις πατήσαμε, αγγίξαμε το εσωτερικό τους και τις μυρίσαμε...


                                               Είδαμε και αγγίξαμε και το κουκούτσι τους..


Και αφού από την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε πολλές εικόνες για το πώς μαζεύουμε τις ελιές και για το πώς γίνεται το λάδι, κάναμε μια ομαδική εργασία για το μάζεμα της ελιάς. 
Σε χαρτί του μέτρου, τσαλακώσαμε και κολλήσαμε εφημερίδες, προκειμένου να σχηματίσουμε έναν χοντρό κορμό για την ελιά μας. 


Έπειτα, κολλήσαμε κλαδιά και φύλλα ελιάς, τα οποία μάδησαν τα παιδιά με τα χεράκια τους...

Κάποια παιδιά χρωμάτισαν  με καφέ τέμπερα το χώμα...


Άλλα στρώθηκαν στη δουλειά και σε ένα χαρτάκι ζωγράφιζαν ό,τι ήθελαν από τη διαδικασία του μαζέματος της ελιάς..Κολλήσαμε και κομμάτια από λινάτσα που μας είχαν περισσέψει από προηγούμενη κατασκευή..


                        Και αρχίσαμε να κόβουμε και να κολλάμε τις δημιουργίες μας...Λίγες ελίτσες από γκοφρέ χαρτί... και έτοιμο το τελικό αποτέλεσμα!


Και λίγες λεπτομέρειες από την ομαδική μας εργασία...

Και σήμερα ακολούθησε πρωινό με ψωμάκι (χορηγία του φούρναρη της γειτονιάς μας, κου. Σίμου), λάδι (χορηγεία της μαμάς Θάλειας), αλάτι, ρίγανη και ελιές... Τα παιδιά ξετρελάθηκαν!!! Αθάνατα ελληνικά και γευστικά προϊόντα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου