Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

"Η δολοφονία της Ελευθερίας", του Γιάννη Γαϊτη, με εφημερίδα...Η δική μας  "Δολοφονία της ελευθερίας"

Μιλώντας για την 25η Μαρτίου, μιλήσαμε για τον πόλεμο και την Ειρήνη... Κι αφού ήδη είχαμε πειραματιστεί με τον πίνακα "Το παιδί με το περιστέρι", είπαμε να δυσκολέψουμε τα πράγματα και να πειραματιστούμε με "Τη δολοφονία της Ελευθερίας", του Γιάννη Γαϊτη.

Χρησιμοποίησα την εφημερίδα, για να τη χρωματίσουν τα παιδιά με πράσινη τέμπερα. Μια άλλη ομάδα παιδιών χρωμάτισε ένα χαρτόνι 50x70 με μπλε χρώμα. Μέχρι να στεγνώσουν αυτά κάποια άλλα παιδιά πήραν και σχεδίασαν φατσούλες αυστηρές και περίπου ίδιες, δυο το κάθε παιδί, προσπαθώντας να μιμηθούν τον ζωγράφο, που ζωγράφιζε με όμοιες φιγούρες. Άλλα παιδιά ζωγράφισαν τα χέρια τους και έκοψαν όλες αυτές τις φιγούρες. Κι ένα παιδί πήρε μπροστά του τον πίνακα και παρατηρούσε πολύ προσεκτικά, ζωγραφίζοντας το περιστέρι..

Όταν στέγνωσε το χαρτόνι μας και η εφημερίδα, κόψαμε ορθογώνια μέρη από την εφημερίδα, για να κάνουμε τα σώματα και τα χέρια. Τα παιδιά κόλλησαν τα πρόσωπα και τα χέρια και μετά τα καπέλα. Μόλις στέγνωσε και η κόλλα, ζωγράφισαν τα περιγράμματα και τα όπλα. Μόνο γαλόνια δεν βάλαμε στους στρατιωτικούς μας....

Τους άρεσε πολύ το αποτέλεσμα (κι εμένα το ίδιο!!) και πιο πολύ απ' όλα μου αρέσει ο ενθουσιασμός με τον οποίο μελετούν πίνακες και πειραματίζονται με αυτούς!!!
Η δική μας  "Δολοφονία της ελευθερίας"


Η δολοφονία της ελευθερίας, Γιάννης Γαϊτης