Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

25η Μαρτίου : 1. "Το παιδί με το περιστέρι", 2. ομαδική εργασία - στολισμός τάξης 3. Το κρυφό σχολειό

Μιλώντας για τον πόλεμο και την ειρήνη, χθες, ασχοληθήκαμε με τον πίνακα : "Το παιδί με το περιστέρι", του Pablo Picasso. Πρόκειται για έναν πίνακα που τα παιδιά πάντα δείχνουν ν συμπαθούν ιδιαίτερα, μιας και απεικονίζει ένα παιδί, εικόνα οικεία στα ίδια. Μιλήσαμε αρκετή ώρα για τον πίνακα και μπορώ να πω ότι τα παιδιά τον προσέγγισαν πολύ ουσιαστικά και έκαναν πολύ εύστοχες παρατηρήσεις. 
Μπήκα στην πρόκληση να πειραματιστούμε, να δούμε πώς θα μας βγει.. Τα παιδιά αγωνιούσαν για το ποιο θα έχει σειρά να ζωγραφίσει, όλα ήθελαν να συμμετέχουν. 

Πρώτα σχεδίασα το παιδί με το περιστέρι (μου βγήκε λίγο μεγάλο το κεφάλι, αλλά δεν το άλλαξα, για παιδική εργασία προοριζόταν...)


 Τα παιδιά άρχισαν να χρωματίζουν το φόντο, παρατηρώντας τα χρώματα και πιθανολογώντας για το πώς μπορεί να προκύψει το χρώμα του πίνακα.


 Τελείωσε το φόντο και λίγο από το κεφάλι...

 Ολοκληρώθηκε ο πίνακάς μας. Σε χαρτόνι 50 x70 πάντα...


Και για την ώρα, στόλισε την πόρτα μας..



Το παιδί με το περιστέρι
Σήμερα μιλήσαμε για το κρυφό σχολειό, και κατασκευάσαμε μια εκκλησία με το κρυφό σχολειό μέσα. Την ιδέα τη βρήκε η συνάδελφος από το διπλανό μας νηπιαγωγείο (6ο), οπότε, δυστυχώς, δε γνωρίζω σε ποιο blog είχε πρωτοαναρτηθεί...



Και κάναμε και μία ομαδική, για να στολίσουμε το ταμπλό της τάξης μας... σε χαρτί του μέτρου, με ρολά και κολάζ ζωγραφιές των παιδιών: τσολιάδες, ελληνοπούλες, σπίτια, λουλούδια και πεταλούδες;....




Για τον Ευαγγελισμό το πατρόν δυστυχώς δεν θυμάμαι από πού το πήρα...υπόσχομαι να επανέλθω...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου