Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: 16 Οκτωβρίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, η μαμά Ντίνα, νοσηλεύτρια στο επάγγελμα, ήρθε για να μιλήσει στα παιδιά για την υγιεινή διατροφή και για τα μικρόβια και για το πλύσιμο των χεριών.  Χτίσαμε όλοι μαζί τη διατροφική πυραμίδα, μας αφηγήθηκε ένα παραμυθάκι που έλεγε πόσο βλαβερή είναι η ζάχαρη για τον οργανισμό.
Με πολύ μεράκι μας μίλησε η μαμά , με ενθουσιασμό τη δέχτηκαν τα παιδιά! Στο τέλος, μας κέρασε και ένα χειροποίητο κέικ, φτιαγμένο με καστανή ζάχαρη..  Ήταν πραγματικά υπέροχο!!

Μας έδωσε και τη συνταγή της:

Κέικ με κακάο και μαύρη ζάχαρη
- 1 βιτάμ ή 250 γραμμάρια βούτυρο
- 2 κούπες ή 400 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 4 κρόκοι αυγού
- 4 ασπράδια αυγού χτυπημένα (μαρέγκα)
-ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
-1/4 κούπα γάλα
- 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
- 4 κουταλιές της σούπας γάλα χλιαρό
, για να διαλύσουμε 4 κουταλιές της σούπας κακάο (ή όσα κουταλάκια θέλουμε εμείς)

Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε έναν - έναν τους κρόκους, μετά το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες, έπειτα εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι. Συνεχίζουμε με τη μαρέγκα (χτυπάμε απαλά με το χέρι, όχι με μίξερ). Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα.
Ψήνουμε για 50΄ έως 1 ώρα στους 190ο C , σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω - κάτω).
Και μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε τη συμβουλή της μαμάς Ντίνας:

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΒΙΑΣΥΝΗ!!!