Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Σχήματα στο Νηπιαγωγείο


Για να γνωρίσουμε τα σχήματα, κάναμε αρκετές δράσεις μέσα στην τάξη μας και έξω από αυτή, διαβάσαμε βιβλία, μάθαμε τραγούδια..
Κάποιες από τις δραστηριότητες που έγιναν αναφορικά με τα σχήματα είναι οι ακόλουθες:

Τετράγωνο:

Χρωματίσαμε ένα τετράγωνο, στο οποίο υπήρχαν χαραγμένα πολλά τετραγωνάκια...και σχηματίσαμε τον Έλμερ, τον αγαπημένο μας παρδαλό ελέφαντα.

















Κύκλος:

Με διαβήτη (που δανειστήκαμε από το Δημοτικό) χαράξαμε κύκλους. Τα παιδιά στη συνέχεια έβαψαν κάθε κομμάτι που σχηματίστηκε με άλλο χρώμα... και έτσι κάναμε τον δικό μας αφηρημένο πίνακα ζωγραφικής με κύκλους. Ομαδική εργασία που έγινε σε χαρτόνι 50x70.





Τετράγωνο και ορθογώνιο

Σε χαρτόνι 50x70 έγινε και ο παρακάτω πίνακας. Πήραμε έμπνευση από τον Μοντριάν..με χαρτοταινίες χαράξαμε σχήματα, τετράγωνα και ορθογώνια. Τα πιδιά χρησιμοποίησαν τέμπερες για να χρωματίσουν τα σχήματα. Τέλος βγάζαμε σταδιακά τις χαρτοταινίες και περνούσαν από πάνω μαύρη τέμπερα.


 Κύκλος:

Μιλώντας για τον κύκλο, είδαμε πίνακες ζωγραφικής και μιλήσαμε για τους ομόκεντρους κύκλους του Kadinsky. Με κηρομπογιές βάψαν τα ορθογώνιά τους τα παιδιά και στη συνέχεια έκοψαν και κόλλησαν κύκλους.







Σχήματα (σύνοψη):

Κάναμε τον Σχηματούλη μας, με διπλόκαρφα..





Τα παιδιά σχημάτισαν τα αγαπημένα τους σχήματα και πήραν ένα καδράκι μαζί τους στο σπίτι.







Παιχνίδια στην αυλή:

Μιλώντας για τον κύκλο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα παιχνίδια στην αυλή με τα αγαπημένα στα παιδιά στεφάνια...περάσαμε από μέσα, από κάτω, χοροπηδήσαμε μέσα στον κύκλο...









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου