Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

1. "Ανακύκλωση", 2. Ενδοσχολική βία: "Ο Νταής του σχολικού"

Σήμερα επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο μας η υπεύθυνη ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης του Δήμου Θεσσαλονίκης και Ε.Ε.Α.Α. (Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης), η κα. Νατάσα Ριζοπούλου. Μίλησε με τα παιδιά για την ανακύκλωση και έπαιξε μαζί τους παιχνίδια σχετικά με τον διαχωρισμό των σκουπιδιών από τα ανακυκλώσιμα, αλλά και για τα ανακυκλώσιμα. Είδαμε βίντεο για την οικιακή κομποστοποίηση, αλλά και το βίντεο με τον αστυνόμο Μπλέκα, που είχαμε ξαναδεί με τα παιδιά πολλές φορές , γιατί μας άρεσε πολύ... μπορείτε να το δείτε εδώ

Και επειδή σήμερα ήταν η Παγκόσμια Ημέρα σχολικού εκφοβισμού, διαβάσαμε τον "Νταή του σχολικού", της Μαρίας Ρουσάκη. Συζητήσαμε για τον σχολικό εκφοβισμό και για το τι ονομάζουμε βία. Και έπειτα χωρίσαμε την ιστορία σε τέσσερα μέρη και δουλέψαμε σε ζευγάρια. Ανά δύο τα παιδιά ζωγράφισαν και είπαν ένα μέρος την ιστορία. Διαλέξαμε 4 ζωγραφιές και κάναμε την αφίσα του "Νταή του σχολικού".