Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Πολυτεχνείο


Διαβάσαμε την "Κυρά Δημοκρατία" της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου και κάναμε διαχωρισμό στο τι επιτρέπεται και τι απαγορεύται στη δημοκρατία και τη δικτατορία αντίστοιχα. Τις εικόνες για το διαχωρισμό, τις βρήκα στο http://www.kidsactivities.gr. 


Μετά, τα παιδιά σε ατομικό φύλλο εργασίας ζωγράφισαν μόνα τους τι επιτρέπεται και τις δεν επιτρέπεται στη δημοκρατία και στη δικτατορία. Το φύλλο εργασίας το βρήκα εδώ. Ακολουθούν ενδεικτικές εργασίες των παιδιών.

Κι αφού μιλήσαμε για το Πολυτεχνείο, χρωμάτισαν από ένα κόκκινο γαρύφαλλο. Στη συνέχεια, πήραμε από ένα γαλάζιο χαρτονάκι και εκεί πάνω τα παιδιά με λωρίδες από εφημερίδα σχημάτισαν το Πολυτεχνείο. Δίπλα κόλλησαν το κόκκινο γαρύφαλλό τους και τέλος έγραψαν: "Ψωμί - παιδεία - ελευθερία".

Τελειώσαμε και τις φιγούρες μας για την "Ντενεκεδούπολη", για να επαναλάβουμε αύριο την ιστορία και να παίξουμε με τις φιγούρες εμείς την "Ντενεκεδούπολη".