Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Μαγιάτικα στεφάνια από ανακυκλώσιμα υλικα

Δύο μαγιάτικα στεφάνια έκανα σήμερα για την πόρτα της τάξης, μαζί με τα παιδιά.
Το πρώτο είναι από πάτους μπουκαλιών νερού. Από μεγάλα και μικρά μπουκάλια.Έκοψα τους πάτους από τα μπουκάλια και στις χαραγματιές που έχουν έκοψα μέχρι να φτάσω στο μέσο του πάτου, όπου έτσι κι αλλιώς σταματάει το ψαλίδι από μόνο του. Άνοιξα τα φύλλα και έκοψα με το ψαλίδι τις μυτερές γωνίες, τις στρογγύλεψα. Έπειτα πήρα τον αναπτήρα και έκαψα το λουλούδι γύρω- γύρω, ώστε να λιώσει το πλαστικό, να λυγίσει και να γυρίζουν τα πέταλα προς τα μέσα και προς τα έξω. Όλη αυτή η διαδικασία είναι μια τεχνική που μας έδειξαν φέτος οι επιμορφωτές μας σε  σεμινάριο περιβαλλοντικής αγωγής, που αφορούσε την ανακύκλωση και διργάνωσε το γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΠΕ και ΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης.
Έδωσα στα παιδιά πινέλα και χρώματα και τα χρωμάτισαν από τη μία μόνο πλευρά. Τα λουλούδια αυτά τα βάφουμε από τη μία μόνο πλευρά, γιατί από την πλευρά που βάφονται γίνονται ματ, ενώ από την άλλη γυαλιστερά.
Τα στερέωσα με πιστόλι σιλικόνης πάνω σε στεφάνι που σχημάτισα από φύλλα εφημερίδας και το ντύσαμε με πράσινο γκοφρέ χαρτί. Τα φύλλα που παρεμβάλλονται έγιναν από περισσεύματα χαρτονιών που φυλάμε σε καλαθάκι στην τάξη μας: διαφορετικές υφές και αποχρώσεις.



Μαγιάτικο στεφάνι από πάτους πλαστικών μπουκαλιών


Τα παιδικά χεράκια χρωμάτισαν τα πλαστικά λουλούδια
Το δεύτερο στεφάνι που έκανα με τα παιδιά είναι από ρολά χαρτιού υγείας.  
Καθένα ρολό το έκοψα σε έξι ίσες λωρίδες. Τις ένωσα μεταξύ τους και δημιούργησα λουλούδια. Τα λουλούδια τα χρωμάτισαν τα παιδιά και τα αφήσαμε να στεγνώσουν. Σα βάση κάναμε μία σύνθεση με πράσινα λουλούδια και από πάνω βάλαμε διαφορετικών χρωμάτων λουλούδια. Προσθέσαμε διακοσμητικά λουλουδάκια που κάναμε με διακορευτές από περισσεύματα χαρτονιών και... Καλή μας Πρωτομαγιά!!!
Μαγιάτικο στεφάνι από ρολά χαρτιού υγείας.

5 σχόλια: