Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Δημιουργία λεξικού:Γράμμα Τ,τ, κολάζ, σταυρόλεξα και γραφή λέξεων από Τ.

Τρίτη αποστολή, ο Άκης ο Σπιτάκης έχασε το λεξικό του και όλα τα συμμετέχοντα σχολεία συμφωνήσαμε να τον βοηθήσουμε να δημιουργήσει ένα καινούριο. Το σχολείο μας μαζί με άλλα 10 σχολεία, ανέλαβε να βρει λέξεις μέσα στο σπίτι που να ξεκινάνε από το γράμμα "Τ,τ". 





Τα παιδιά βρήκαν αντικείμενα από "Τ,τ", έγραψαν τις λέξεις , τα φωτογράφισαν και μου έστειλαν τις φωτογραφίες τους. Έκανα με αυτές τα 3 κολάζ που ακολουθούν:





Επίσης, με τις εικόνες τους δημιούργησα παιχνίδια στο LearningApps.. (https://learningapps.org/10073827)


Αλλά και δύο σταυρόλεξα όπου τα παιδιά πρέπει να γράψουν τις λέξεις με κεφαλαία γράμματα. Πατώντας πάνω στο "i", δίνεται η λέξη και το παιδί μπορεί να την αντιγράψει. Επειδή οι λέξεις ήταν πολλές, δημιούργησα 2 σταυρόλεξα: https://learningapps.org/10129952 και https://learningapps.org/10129357 . Το σταυρόλεξο του Τ_μέρος 2ο Το σταυρόλεξο του Τ Επίσης, ένα παιχνίδι με τις εικόνες των παιδιών, όπου καλούνται να γράψουν τις λέξεις που ξεκινάνε από Τ,τ. Γράψε τη λέξη Τέλος, ένα puzzle με τα Σκυλάκια που μας έστειλε μία από τις μαθήτριές μας με τη λέξη: "τρίχα". preview32pieceΣκυλάκια

4 σχόλια: