Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Χρώματα: 1. Παίζουμε τα χρώματα 2. Άσπρο μαύρο 3. Μείξη χρωμάτων 4. Θερμά χρώματα 5. Κατασκευή Έλμερ




Παίζουμε τα χρώματα...και παίζοντας με τα χρώματα, δεν θα μπορούσε να λείψει το ομώνυμο τραγούδι του Μανώλη Φιλιππάκη. Κι αφού τα παιδιά χόρεψαν και έκαναν ό,τι τους έλεγε η συνάδελφος, που φέτος είναι στην πρωινή βάρδια, Βάσω Τζιώλα, έκαναν ένα κολάζ με τα χρώματα...














Θέλαμε όμως να μιλήσουμε και για το άσπρο - μαύρο..έτσι, άλλη μέρα φυσικά, η νηπιαγωγός ρώτησε τα παιδιά πώς θα ήταν η τάξη αν ήταν όλα άσπρα ή όλα μαύρα..θα ήταν ωραία; Αν ήταν ασπρόμαυρη; Αφού τα παιδιά απάντησαν φυσικά πως θα ήταν βαρετή και άσχημη, πήραν από ένα χαρτόνι άσπρο και ένα μαύρο. Κινούνταν στην τάξη και σηκώναν πότε το ένα και πότε το άλλο ψηλά στο κεφάλι. Μετά έβαζαν το ένα στο κεφάλι το άλλο στην κοιλιά,κ.λ.π.

Στη συνέχεια , τα άφησαν στο πάτωμα και πηδούσαν μία στο ένα, μία στο άλλο, εναλλάξ. Έπειτα, έβαλαν το άσπρο στο ένα πόδι, το μαύρο στο άλλο και κάνανε πατινάζ..



Έπειτα, αποτύπωσαν στο μπλοκ των τεχνικών μας τις ασπρόμαυρες εργασίες τους... Στο άσπρο ζωγράφισαν με μαύρο και στο μαύρο χαρτόνι με άσπρη κιμωλία.





 3η μέρα και μάθαμε τα χρώματα και τις μίξεις τους...με τις παλάμες μας, φυσικά...






Και στην απογευματινή βάρδια, μάθαμε τα θερμά χρώματα.. αφού στέγνωσε η τέμπερα, κάναμε ένα φθινοπωρινό κολάζ με εφημερίδες..












Η ενασχόλησή μας με τα χρώματα μας έδωσε αφορμή να μιλήσουμε και λίγο για τη διαφορετικότητα και τον Έλμερ, τον παρδαλό ελέφαντα. Έτσι, κάναμε και το ελεφαντάκι μας με ρολά από χαρτί υγείας και κομμάτια από γλασέ χαρτί.







Μας έμειναν τα ψυχρά χρώματα, θα ακολουθήσουν μέσα στις επόμενες μέρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου