Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

"Ροζώ", της Ράνιας Μπουμπουρή


Η "Ροζώ",  της Ράνιας Μπουμπουρή μας συντρόφευσε για μια μέρα στο μάθημά μας. 
Τα παιδάκια με κοιτούσαν με προσοχή και περιέργεια να διαβάζω την ανατρεπτική "Ροζώ", που επιτέλους αποτυπώνει και των κοριτσιών τον δυναμισμό και την πιθανή επιθυμία για παρέμβαση σε καταστάσεις που μπορούν να βοηθήσουν.
Τα αγόρια της τάξης με κοιτούσαν με περιέργεια καθώς διάβαζα , τα κορίτσια περισσότερο ταυτιζόταν με τη Ροζώ... και οι δύο ομάδες όμως, όταν τους ζήτησα να αποτυπώσουν τη Ροζώ ή μια καλή πράξη που θα έκαναν εκείνα αν γινόταν για μέρα "Ροζώ", ζωγράφισαν τη Ροζώ μόνη με τη μπέρτα και τη μάσκα της ή με το Ζορό (και πολλές καρδούλες ανάμεσά τους!!)
Το δεξί χέρι για κάθε εκπαιδευτικό ένα καλό βιβλίο, κι αυτό κατά τη γνώμη μου είναι ένα από τα καλά βιβλία που απευθύνεται στη νηπιακή και πρώτη σχολική ηλικία. (Εκδόσεις Ψυχογιός, σειρά Φραουλίτσα)
Ένα βιβλίο δίνει πάντα αφορμή για συζήτηση και αποτύπωση σκέψεων - δημιουργία στην τάξη.
Μερικές από τις ζωγραφιές των παιδιών: