Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

επεξεργασία πίνακα: "σταροχώραφο με κυπαρίσσια" (μέρα) και κατασκευή πυραύλου

Δουλεύοντας το διάστημα, δεν θα μπορούσε να λείψει και η επεξεργασία ακόμη ενός πίνακα, με σκοπό να παρατηρήσουμε τον ουρανό την ημέρα. Παρατηρήσαμε και αναλύσαμε τον πίνακα του Βίνσεντ Βαν Γκόγκ "Σταροχώραφο με κυπαρίσσια" Δεν ήταν η πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με πίνακα του Βαν Γκογκ , οπότε τα παιδιά ήταν εξοικειωμένα με την τεχνική του. 

Αυτή την φορά επιλέξαμε τα λαδοπαστέλ. Τα παιδιά τράβηξαν γραμμές σε διάφορα χρώματα και μετά τα "μπλεντάρισαν" με το δαχτυλάκι τους. 

Σταροχώραφο με κυπαρίσσια, Βίνσεντ Βαν Γκογκ

 
Το τελικό αποτέλεσμα:


 Και η διακόσμησή του στην πόρτα μας:Σε αντιπαράθεση είδαμε την "έναστρη νύχτα", που είχαμε δουλέψει σε περασμένα χρόνια, μπορείτε να δείτε τον πίνακα εδώ

Κατασκευάσαμε και πυραύλους από ρολά από χαρτί κουζίνας. Τα παιδιά τα χρωμάτισαν με τέμπερες της αρεσκείας τους. Αφού στέγνωσαν, τα διακόσμησαν με χαρτιά γλασέ και διάφορα σχήματα που έκοψαν μόνα τους. Στη συνέχεια κόψαμε ημικύκλια και κολλήσαμε τους κώνους- μύτες των πυραύλων.

Έτοιμοι για απογείωση!!!
Κι επειδή το θέμα τους διαστήματος μας αρέσει πολύ, τα παιδιά καθημερινά αυτοσχεδιάζουν και μας εκπλήσσουν ευχάριστα!!!Άλλες φετινές δραστηριότητες αναφορικά με το διάστημα εδώ.

To be continued....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου