Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Μίξεις χρωμάτων

Αφού μιλήσαμε για τα θερμά και τα ψυχρά χρώματα, γνωρίσαμε και τα βασικά ή κύρια και δευτερεύοντα χρώματα, Ζήτησα από τα παιδιά να γεμίσουν 3 μπολάκια με νερό και μέσα στο καθένα βουτήξαμε από ένα κομμάτι γκοφρέ χαρτί, Στο ένα κόκκινο, στο άλλο μπλε και στο τρίτο κίτρινο. Αφού χρωματίστηκε το νερό και τα παιδιά ήδη ξετρελάθηκαν με τον χρωματισμό του νερού από τα τρία βασικά χρώματα, πήραμε άλλα τρία μπολάκια και ξεκινήσαμε τις μίξεις:
Στο κίτρινο νερό προσθέσαμε το κόκκινο και πήραμε πορτοκαλί νερό. Στο κόκκινο νερό προσθέσαμε μπλε και πήραμε μοβ νερό, Στο κίτρινο προσθέσαμε μπλε και πήραμε πράσινο νερό. Και σημειώναμε τα αποτελέσματά μας σε ένα χαρτί, αναπαριστώντας κάθε χρώμα με μια βούλα από μαρκαδόρο, για να τα θυμόμαστε,,
Αυτό που μου άρεσε ακόμη πιο πολύ ήταν η απορία των παιδιών: τι θα γίνει αν τα ανακατέψουμε όλα μαζί: στις αποχρώσεις τις δικές μας, το αποτέλεσμα από ένα τέτοιο εγχείρημα ήταν ένα πολύ σκούρο καφέ... Η δραστηριότητά μας θα συνεχιστεί αύριο, με πινέλα και τέμπερες!!





Και αφού μιλήσαμε για τις μίξεις χρωμάτων και είδαμε να χρωματίζεται το νερό μας ανάλογα με τα βασικά χρώματα που ανακατεύαμε , δοκιμάσαμε τις μίξεις σε ομαδική εργασία. Συζητώντας πού θα τοποθετηθεί κάθε δευτερεύον χρώμα, καταλήξαμε να κάνουμε πορτοκαλί τον ουρανό, μοβ την κεντρική ζώνη της επιφάνειας εργασίας μας και πράσινο το έδαφος...

Στη συνέχεια, τα παιδιά ζωγράφισαν δύο δέντρα με τα πινέλα τους, σπιτάκια, ομπρέλες και παιδάκια με τους μαρκαδόρους τους, τα έκοψαν και τα κόλλησαν στην ομαδική μας εργασία, αξιοποιώντας την άσκησή μας για τις μίξεις χρωμάτων για την αποτύπωση του τοπίου που θέλαμε.

Ομαδική εργασία 50x70, μίξεις χρωμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου