Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Μοτίβα

Παίζουμε με τα μοτίβα, επαναλήψεις





 

Πείραμα για τη φωτιά-E twinning: "Tales of Natural Disasters"

 “Tales of Natural Disasters”, e twinning πρόγραμμα: Καθώς μιλάμε για τη φωτιά, κάναμε πείραμα για να δούμε με ποιους τρόπους θα μπορούσαμε να τη σβήσουμε, αλλά και για να συνειδητοποιήσουμε τι θα γίνει αν περιορίσουμε το οξυγόνο.



Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Προστατεύω το ζωάκι μου από τη φωτιά! (E twinning "Tales of natural disasters")

 Μιλώντας για τη φωτιά σχεδιάσαμε ζωγραφιές με ανθρώπους να φροντίζουν τα ζώα τους.. καταλήξαμε ότι τα ζωάκια θα πρέπει να φορούν μία ταυτότητα ή να έχουν ένα τσιπάκι για να μπορούν να εντοπιστούν αν χαθούν σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων ή πυρκαγιάς. Τα παιδιά ψήφισαν τη ζωγραφιά που θα ήθελαν να μας εκπροσωπήσει στο κοινό παιχνίδι που θα δημιουργηθεί στα πλαίσια του e-twinning προγράμματος στο οποίο συμμετέχουμε: "Tales of natural disasters" και στη συνέχεια γράψαμε τον κανόνα:











Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Η Κυρά Καλή και οι 12 μήνες

 Ένα αγαπημένο παραμύθι για τον χρόνο και τους 12 μήνες είναι "Η κυρά-Καλή και οι 12 μήνες". Αφού το διαβάσαμε, το είδαμε σαν ιστορία στο youtube και το συζητήσαμε, μοιράσαμε τις δουλειές μας και κάναμε μια ομαδική εργασία σε χαρτόνι 50x70.

Καθένα από τα παιδιά ζωγράφισε έναν μήνα ή τον γέρο χρόνο ή την κυρά Καλή και την κυρά Κακή. Τα παιδιά έγραψαν τους μήνες και ένωσαν τις δημιουργίες τους:







Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο: Όταν η ζωγραφιά ζωντανέψει για να μας συμβουλέψει...

 Για την ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό του SaferInternet4Kids, με κωδικό συμμετοχής: 107020. Η συμμετοχή μας ήταν αποτέλεσμα μιας ομαδικής εργασίας. Η ομάδα μας αποτελούνταν από τα σχολεία που συμμετέχουμε στο E-twinning πρόγραμμα: "Tales of Natural Disasters". Το σκεπτικό μας ήταν να μοιράσουμε τυχαία μέρη του υπολογιστή και αυτά να δίνουν συμβουλές καλής συμπεριφοράς και ευγένειας  στο διαδίκτυο. 

Στο δικό μας σχολείο έτυχε το ηχείο. Τα παιδιά ζωγράφισαν πολλά ηχεία, έπειτα ψήφισαν όποιο ήθελαν να γίνει ο πρωταγωνιστής μας, με όρο να μην ψηφίσει κανένας το δικό του. Οι ψήφοι δόθηκαν με παιχνίδια. Μετρούσαμε έπειτα τη ζωγραφιά που πήρε τις περισσότερες ψήφους γράφαμε τον αριθμό και στο τέλος καταλήξαμε σε αυτή που ψηφίστηκε με περισσότερες ψήφους. 

Έπειτα γράψαμε ένα ποίημα για το ηχείο, με το οποίο μας συμβουλεύει να είμαστε προσεκτικοί κατά τη χρήση του διαδικτύου και να διπλοτσεκάρουμε τις πληροφορίες που εντοπίζουμε:


Είμαι ένα απλό ηχείο

μα δεν έχω και μυαλό

μεταφέρω σα αυτιά σου

στο διαδίκτυο ό,τι βρω.

Ό,τι ακούσεις από εμένα

σκέψου το πολλές φορές

κι αναζήτησέ το αν θέλεις 

κι από πιο πολλές πηγές.

Τα παιδιά έμαθαν το ποίημα απ' έξω κι ανακατωτά πολύ γρήγορα. Έτσι, ηχογράφησα το καθένα από τα παιδιά να λέει μία πρόταση από το ποίημα. Ένωσα τους ήχους και έπειτα στο Chatterkid ανέβασα τη ζωγραφιά που είχε επικρατήσει και ηχογράφησα το ενιαίο ακουστικό αρχείο κάνοντας τη ζωγραφιά να το απαγγέλει:

 






















Ευκαιρία για λίγα μαθηματικά:















Οι βεβαιώσεις από τη συμμετοχή μας: