Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Ο κύκλος ζωής της πεταλούδας, έντομα και λουλούδια- Ψηφιακά παιχνίδια και διαδραστικά φύλλα εργασίας

Αυτές τις μέρες ασχολούμαστε με τα έντομα στην ηλεκτρονική μας τάξη. Μαθαίνουμε πληροφορίες, βλέπουμε βιντεάκια σχετικά, διαβάζουμε παραμύθια,ακούμε τραγούδια. Για το λόγο αυτό δημιούργησα διαδραστικά φύλλα εργασίας και ψηφιακά παιχνίδια, έτσι ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να εμπεδώσουν τις γνώσεις τους. Στην ανάρτηση περιλαμβάνονται 4 καινούρια ψηφιακά παιχνίδια και 5 διαδραστικά φύλλα εργασίας, αλλά και στη συνέχεια παιχνίδια που δημιουργήθηκαν κατά την περσινή τηλεκπαίδευση.
Διαδραστικά φύλλα εργασίας: 1. ένωσε την εικόνα με τη λέξη που της αντιστοιχεί: 2. Μέτρησε τις κάμπιες και αντιστοίχισε με τον σωστό αριθμό: 3. Μέτρησε τις κάμπιες και γράψε τον σωστό αριθμό: 4. Πόσες είναι οι πεταλούδες; Αντιστοίχισε με τον σωστό αριθμό: 5. Μέτρησε τις πεταλούδες και γράψε τον σωστό αριθμό: Ψηφιακά παιχνίδια: 1. Πώς το λένε; Αντιστοίχισε εικόνα με λέξη: 2. Από κάμπια, πεταλούδα:Βάλε στη σειρά τις εικόνες τα στάδια εξέλιξης της πεταλούδας: 3. Memory πεταλούδας: 4. Το σταυρόλεξο της πεταλούδας: 5. Η κρεμάλα των ενόμων: 6.Memory με έντομα: Παρακάτω ακολουθούν παιχνίδια για τα λουλούδια, που είχαν δημιουργηθεί για το περσινό διαδικτυακό μάθημα, αλλά θα αξιοποιηθούν και φέτος, και μια ανάρτηση παλιότερη με παιχνίδια για έτνομα:

1.Το σταυρόλεξο της Άνοιξης:


2.Παιχνίδι μνήμης με λουλούδια: Κρεμάλα των λουλουδιών: 3.Βρες το όνομα του λουλουδιού:
4.Αντιστοίχισε την εικόνα με τη λέξη: Και εδώ θα βρείτε 9 παιχνίδια για τα έντομα, από την περσινή μου ανάρτηση, με LearningApps και Wordwall.net.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου